Witcher III

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

AMD Radeon 6850 (Sapphire Toxic Edition)

Μη σας παραξενεύει το AMD στο όνομα της κάρτας αφού η ΑΤΙ πλέον μας τελείωσε... Λίγο-πολύ βέβαια το περιμέναμε απο τη στιγμή που εξαγοράστηκε απο την AMD.

Είμαι ο ευτυχής κάτοχος μιας τέτοιας κάρτας λοιπόν (ναι καλά το καταλάβατε, το κείμενο έχει σαν σκοπό να σας το πω και να κομπάσω) και μπορώ να πω οτι μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος. Γιατί χαίρομαι όμως αφού κυκλοφορούν και άλλες, καλύτερες στην αγορά;

Μα γιατί δεν παίζω σε 3 οθόνες (ή σε μία 50 ιντσών) αλλά σε ένα "ταπεινό" 22άρι LCD. Επομένως τί να τις κάνω τις ακριβότερες (και φυσικά καλύτερες) κάρτες με τις σούπερ - ουάου αναλύσεις; Με την ίδια λογική κινήθηκα πριν 2μιση περίπου χρόνια και αγόρασα μία ATI Radeon 4850 (φανταστική κάρτα και σίγουρα τα έβγαλε τα λεφτά της).

Προσωπική μου άποψη είναι οτι δεν αξίζει να δίνεις 300, 400 ή και 500 ευρώ για μια κάρτα γραφικών η οποία μετά απο λίγο καιρό θα είναι πεπερασμένης τεχνολογίας. Πλέον έτσι όπως έγιναν τα πράγματα με το DirectX της "αγαπημένης" μας Microsoft, αγοράζεις σήμερα μία κάρτα γραφικών και δεν ξέρεις αν θα υποστηρίζει όλα τα γραφικά στα επόμενης γενιάς παιχνίδια.

Για να επανέλθω όμως στην καρτούλα (μου) ας δούμε 5 - 10 απλά πραγματάκια γι'αυτήν :

Το κουτάκι της (το οποίο μόνο κουτάκι δεν είναι) είναι αυτό που βλέπετε παραπάνω. Μέσα είναι κάπως έτσι :
Περιλαμβάνει τα βασικά, πλέον, καλώδια και εξαρτήματα σύνδεσης αλλά και το CD με τους οδηγούς εγκατάστασης. Να πούμε εδώ οτι μπορούμε να συνδέσουμε το πολύ 2 τέτοιες κάρτες μεταξύ τους (ό,τι ισχύει δηλαδή για όλες τις 6850) κάτι το οποίο υπογραμμίζει οτι η κάρτα ανήκει στη μικρομεσαία κατηγορία. Ας τη δούμε απο λίγο πιό κοντά :


Και απο ακόμα πιό κοντά :

Και μία τελευταία :


Όπως βλέπετε το σύστημα ψύξης είναι διαφορετικό απο της "απλής" 6850 αλλά επίσης η κάρτα έχει και δεύτερη υποδοχή για ρεύμα. Ναι, θέλει 2 καλώδια των 6pins για τροφοδοσία ρεύματος (ακούς Παναγιώτη;). Όχι οτι έτσι όπως είναι "στημμένη" η κάρτα θέλει παραπάνω ρεύμα αλλά πιό πολύ για να μπορούμε να την υπερχρονίσουμε (με δική μας πάντα ευθύνη).

Αναλυτική παρουσίαση θα βρείτε στο παρακάτω link :


http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_hd6850_toxic/

Η κάρτα είναι αξιοπρεπέστατη για τα σημερινά αλλά και για τα... μελλοντικά δεδομένα αρκεί να θυμόμαστε οτι απευθύνεται σε χρήστες οι οποίοι παίζουν σε αναλύσεις 1680x1050 ή 1920x1080. Αναλύσεις που θα χρησιμοποιεί κάποιος σε μια οθόνη 19 - 23 ίντσες που είναι και η πλειοψηφία των οθονών που χρησιμοποιεί ένας σύγχρονος gamer.

Η επίσημη ιστοσελίδα είναι η παρακάτω :


http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=000101&pid=973

Με λίγα λόγια συνιστάται ανεπιφύλακτα. Κοστίζει περίπου 10 ευρώ περισσότερα απο την απλή 6850 της ίδιας εταιρίας (η οποία έχει κορυφαία ποιότητα κατασκευής) και απευθύνεται σε όσους μπορούν και θέλουν να δώσουν 200 περίπου ευρώ για να τρέχουν όλα τα σύγχρονα παιχνίδια σε υψηλές αναλύσεις με φουλ γραφικά και εφφέ. Όσοι κάνετε register την κάρτα στην ιστοσελίδα της Sapphire θα έχετε τη δυνατότητα να "κατεβάσετε" το Trixx. Είναι ένα προγραμματάκι το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να "πειράξετε" τις ρυθμίσεις της κάρτας και να την υπερχρονίσετε.

Αυτά για την ώρα. Ελπίζω να βοήθησα. Πάω να παίξω τώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου