Witcher III

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Bulletstorm review

Αφού ασχολούμαι με το παιχνιδάκι, ας γράψω και καμιά εντύπωση μπας και βοηθήσω κάποιους απο εσάς αν σκέφτεστε να το παίξετε.

Πρόκειται για ένα action shooter πρώτου προσώπου του οποίου το σενάριο λίγο θα μας απασχολήσει αφού είναι ένα εκ των χιλιοφορεμένων σεναρίων εκδίκησης του κεντρικού χαρακτήρα. Στην αρχή θα μάθουμε τα της υπόθεσης μέσα απο μία μίξη βίντεο και playable τμημάτων παιχνιδιού. Μετά αρχίζει ο τζέρτζελος.

Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε κεφάλαια και το καθένα απο αυτά σε μικρότερα τμήματα. Ξεκινάμε με ένα "απλό" αυτόματο πολυβόλο και όσο προχωράμε στο παιχνίδι αποκτάμε νέα όπλα και μπορούμε να αναβαθμίζουμε τα ήδη υπάρχοντα. Αυτό γίνεται αφού αποκτήσουμε ένα γάντι το οποίο έχει ένα μαστίγιο... ηλεκτρισμού με το οποίο συνδεόμαστε σε κάποια drop kits τα οποία λειτουργούν σαν ηλεκτρονικά καταστήματα. Μπορούμε να αγοράσουμε όπλα, πολεμοφόδια, να αναβαθμίσουμε τα ήδη υπάρχοντα ή να δούμε τα στατιστικά μας και τα διάφορα rewards. Το κάθε όπλο έχει πρωτεύον και δευτερεύον τρόπο βολής. Ο εναλλακτικός τρόπος όμως έχει πολύ περιορισμένα πυρομαχικά τα οποία δεν τα βρίσκουμε στις πίστες (όπως συμβαίνει με τα κανονικά) αλλά μπορούμε μόνο να τα αγοράζουμε μέσω των drop kits.
O Raiden? Θείος μου είναι...

Ας δούμε λιγάκι τί παίζει με το μαστίγιό μας. Έχει και αυτό δύο τρόπους λειτουργίας με την βασική να είναι η πιό συχνά χρησιμοποιούμενη αλλά και η πιό διασκεδαστική. Όταν κάποιος αντίπαλος βρίσκεται εντός εμβέλειας μπορούμε να τον πιάσουμε με το μαστίγιο και να τον τραβήξουμε προς το μέρος μας. Αν μπροστά μας έχει κάκτους, σίδερα, ρεύμα κλπ ο αντίπαλος θα πέσει επάνω και θα τον καθαρίσουμε χωρίς κόπο και χωρίς πυρομαχικά αλλά πολύ εντυπωσιακά! Εναλλακτικά μπορούμε να τους κλωτσάμε για να τους στέλνουμε στα εμπόδια γύρω μας ή να πυροβολούμε τα διάφορα εύφλεκτα αντικείμενα και να τους καίμε. Πάντως δεν μου άρεσε το οτι περνάει μέσα απο αντικείμενα μπροστά μας και πιάνει τους αντιπάλους παρόλο που είναι κρυμμένοι πίσω απο τοίχους, δέντρα, βαρέλια κλπ.
Γουστάρεις μαστίγωμα; ε; ε; ε;

Ωραία μάτια...
Όσον αφορά το gameplay τώρα θα πω οτι παραείναι κονσολάδικο για τα γούστα μου. Καταρχάς είναι ο ορισμός του γραμμικού : ένας δρόμος μόνο! Μοιάζει πάρα πολύ με το Gears of war αλλά είναι καναδυό κλικ πιό κάτω σε αίσθηση. Έχει πλάκα βέβαια σαν παιχνίδι αλλά μου φαίνεται σα να μην έχω ακριβή αίσθηση των κινήσεων του χαρακτήρα μου. Ναι, σίγουρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να "καθαρίσεις" τους αντιπάλους σου όπως επίσης και πολλά mini bosses και bosses (ευτυχώς) αλλά μετά απο λίγη ώρα βρίσκεσαι να κάνεις τα ίδια και τα ίδια. Στα θετικά του παιχνιδιού συγκαταλέγεται η ποικιλία των αντιπάλων αλλά και η συχνή εναλλαγή των εξωτερικών χώρων με εσωτερικούς. Γενικά όμως αφήνει μια "σπογγώδη" αίσθηση. Μου άρεσε πολύ το οτι έχεις απο την αρχή συμπαίκτη (τον χειρίζεται ο υπολογιστής) αλλά και το οτι η ομάδα αργότερα μεγαλώνει με την προσθήκη της Trishka (μμμμμ). Δεν βοηθάνε πολύ αλλά μετά τη... μοναξιά του Dead Space 2 χάρηκα πάρα πολύ!

Η μουσική του παιχνιδιού περνάει απαρατήρητη την περισσότερη ώρα εκτός απο κάποια σημεία που αυξάνει η έντασή της για να συνδράμει στη δράση. Οι ομιλίες είναι πολύ καλές και οι διάλογοι έχουν αποδοθεί εξαιρετικά με τους χαρακτήρες να αφήνουν κατά διαστήματα μπηχτές ο ένας στον άλλο.

47 νούμερο και όλο στην πλάτη σου!
Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι καλά αλλά πιό πολύ θα ταίριαζε ο χαρακτηρισμός... συμπαθητικά... Καλή απόδοση των αντικειμένων, ωραία εφφέ και επιβλητικά backgrounds αλλά λίγο χοντροκομμένα όλα αυτά. Η τεχνοτροπία απεικόνισης είναι αλλού φωτορεαλιστική και αλλού (ψιλο)καρτουνίστικη με το συνδυασμό των δύο να απαντάται συχνά. Δε θα απογοητεύσουν σε καμία περίπτωση και ειδικά όπου υπάρχει βάθος τοπίου πολλές φορές σε συνεπαίρνει.
Έχεις επιχειρήματα, ΟΚ.

Χωρίς να είναι τέλειο το παιχνίδι, ή να εξέχει σε κάποιο τομέα, καταφέρνει να είναι διασκεδαστικότατο. Έχει γρήγορο gameplay, αξιοπρεπή γραφικά και πολύ (πολύ όμως, έτσι;)  πιστολίδι. Είναι παιχνίδι το οποίο παρέχει απροβλημάτιστη διασκέδαση σε όποιον αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί του χωρίς όμως να καταφέρνει να περάσει στην ιστορία σαν κάτι το εξαιρετικό.

Επίσημο site εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου