Witcher III

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Crysis 2 multiplayer demo

Το είδος των action shooters είναι απο εκείνα που απο τότε που βγήκαν τα πρώτα Wolfenstein και Doom γνωρίζει συνεχώς ανάπτυξη. Ομολογουμένως είναι απο τα κομμάτια εκείνα του PC gaming που σταθερά είναι κερδοφόρα. Προσφέρει γρήγορη, απροβλημάτιστη δράση και καμιά φορά αξιοπρεπές σενάριο.

Το Crysis 2 στις 25 του μήνα θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων. Η Crytek, παραγωγός εταιρία, έκανε μία έξυπνη κίνηση και έδωσε στην κυκλοφορία ένα δωρεάν online multiplayer demo το οποίο μας δίνει μια πρώτη γεύση απο το τί πρόκειται να επακολουθήσει στο κανονικό παιχνίδι.

Αφού λοιπόν το κατεβάσουμε (απο εδώ) κάνουμε ένα λογαριασμό παίκτη και ξεκινάει ο χαμός. Υπάρχουν δύο είδη παιχνιδιού που μπορούμε να επιλέξουμε : instant team action και defend the crash site.

Στην πρώτη περίπτωση διαλέγουμε server, παιχνίδι και ξεκινάμε. Οι ομάδες μπορεί να είναι 5 εναντίον 5 ή να είναι τροποποιημένες ανάλογα με τα γούστα του διαχειριστή. Στη δεύτερη περίπτωση χωριζόμαστε σε 2 ομάδες και πάλι, αλλά τώρα υπάρχουν στην πίστα διάφορα σημεία στα οποία έχει πέσει μία κάψουλα. Όποια ομάδα φτάσει πρώτη (έστω και ένα μέλος της) αναλαμβάνει να υπερασπίσει το σημείο ενώ η άλλη προσπαθεί να το καταλάβει.

Πάμε για ένα paintball όπως είμαστε;
Το ωραίο είναι οτι στο demo (στο κανονικό παιχνίδι μάλλον θα είναι διαφορετικές) υπάρχουν τέσσερις έτοιμες κλάσεις για να διαλέξουμε (assault, gunner, sniper, scout) και επιπλέον μπορούμε να παραμετροποιήσουμε όποια θέλουμε για να τη φέρουμε στα μέτρα μας. Έτσι δημιουργούμε μία custom class. Η κάθε κατηγορία έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (όπως π.χ. θερμική απεικόνιση περιβάλλοντος) και όπλα έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσαρμόσουμε πάνω της τον τρόπο που παίζουμε. Δεν έχουμε όμως απο την αρχή όλες τις κατηγορίες διαθέσιμες. Τις πρώτες φορές που θα παίξουμε θα έχουμε μόνο την assault κλάση στη διάθεσή μας και όσο μαζεύουμε ΧΡ points (μας ανατίθενται πόντοι εμπειρίας ανάλογα με τις επιδόσεις μας) μπορούμε και ξεκλειδώνουμε "ανταμοιβές". Αυτές μπορεί να είναι είτε οι υπόλοιπες κατηγορίες κλάσεων είτε αναβαθμίσεις στο armor ή κάποια άλλα χαρακτηριστικά μας. Πάντως δεν διαλέγουμε τί θα ξεκλειδώσουμε ή την κατανομή των πόντων εμπειρίας μας.

Κάτοψη χάρτη. Κάτω αριστερά είναι η λέσχη των Ηρακλειδέων.
Το κακό είναι οτι οι διαθέσιμες πίστες είναι μόνο δύο (demo είναι εξάλλου) άρα θα τις βαρεθούμε σχετικά γρήγορα. Λέω "σχετικά" γιατί είναι πολύ μεγάλες και έχουν συνδυασμό εσωτερικών χώρων με εξωτερικούς (για να μη βαριόμαστε μωρέ).

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι απλά καταπληκτικά. Πολλή λεπτομέρεια σε όλα τα αντικείμενα και τις υφές, ωραία εφφέ και ρεαλιστική απεικόνιση όλων των περιβάλλοντων χώρων και αντικειμένων. Απλά κάθεσαι και τα χαζεύεις... Στο θέμα του ήχου, τώρα, τα πράγματα είναι πιό απλά γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα demo στο οποίο οι ομιλίες είναι ελάχιστες και η μουσική απλά συνοδευτική. Δεν απογοητεύει αλλά δεν προσφέρει και κάτι παραπάνω στην όλη εμπειρία. Βέβαια σε αυτά τα παιχνίδια ο ήχος δεν είναι απο τα νευραλγικά σημεία αλλά πρέπει να δένει αρμονικά με το όλο παιχνίδι για να το ολοκληρώνει.

Αν με βρει φυλάω εγώ μετά...
Ο χειρισμός είναι πολύ καλός και όσοι έχετε ασχοληθεί με το πρώτο Crysis θα εγκληματιστείτε αμέσως. Υπάρχουν τρείς μόνο λειτουργίες για τη nanosuit μας (power, defense, stealth) με τη γνωστή μπάρα ενέργειας στα δεξιά να πέφτει όσο τις χρησιμποιούμε. Εξαιρείται η power mode γιατί είναι κατά κάποιο τρόπο η default λειτουργία που είναι πάντα ενεργοποιημένη. Η όλη εξέλιξη στις πίστες που παίζουμε είναι διασκεδαστική και πολύ γρήγορη. Τόσο γρήγορη που μπορεί να σκοτώσουμε έναν αντίπαλο και στο καπάκι να βρεθούμε εμείς να περιμένουμε το respawn.

Πίσω και σε έφαγα!
Στο τελικό παιχνίδι περιμένω οτι θα υπάρχουν πιό πολλές επιλογές όσον αφορά και τις διαθέσιμες πίστες αλλά και τις λειτουργίες της nanosuit. Σίγουρα πάντως θα είναι πιό ολοκληρωμένη σαν εμπειρία. Απο όσα είδα μέχρι στιγμής πάντως θα είναι καταπληκτικό σαν παιχνίδι (κάτι μας είπες ρε μεγάλε) και είναι καλοδεχούμενα τα RPG στοιχεία. Θα επανέλθω με αναλυτικό review για το κανονικό παιχνίδι μόλις το πάρω στα χέρια μου... :)

Το επίσημο site το βρίσκετε εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου