Witcher III

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

PC cases μέρος 1ο - Οι οικονομικές προτάσεις

Δίνουμε πολλή σημασία στα επιμέρους κομμάτια του υπολογιστή μας, τα ψάχνουμε, τα συγκρίνουμε και καταλήγουμε σε αυτά που θέλουμε και μπορούμε να αγοράσουμε. Καλά κάνουμε και είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ενημερωμένοι και κατασταλαγμένοι σε αυτά. Συχνά όμως παραμελούμε ή δεν δίνουμε σημασία στο κουτί που θα τα στεγάσει όλα αυτά. Μέγα λάθος...

Θα ξεκινήσουμε σήμερα μερικές οικονομικές προτάσεις και θα συνεχίσουμε τις επόμενες ημέρες με ακόμα περισσότερες κατηγορίες για να σας καλύψουμε όσο γίνεται περισσότερο. Πάμε λοιπόν!

Σημείωση : για ακόμα μία φορά οι λεζάντες των φωτογραφιών είναι συντομεύσεις για τις επίσημες ιστοσελίδες των προϊόντων.

Coolermaster Elite 370


Καλό και οικονομικό
Όσοι ασχολείστε με υπολογιστές και δεν ξέρετε την Coolermaster έχετε δύο επιλογές : 1) πουλάτε τον υπολογιστή και βρίσκετε άλλο χόμπυ(τ) ή 2) μπαίνετε στο www.coolermaster.com και ενημερώνεστε σχετικά. Οι υπόλοιποι γνωρίζετε οτι πρόκειται για μία πολύ σοβαρή εταιρία η οποία παρουσιάζει προσεγμένα και ποιοτικά προϊόντα. Το συγκεκριμένο κουτί είναι midi tower το οποίο σημαίνει οτι καλύπτει τους περισσότερους απο εμάς όσον αφορά την επεκτασιμότητα. Μπορεί να δεχτεί δύο κάρτες σε crossfire/SLI διάταξη (π.χ. 2 Radeon 5970) και μέχρι έξι ανεμιστήρες. Οι μισοί απο αυτούς θα έχουν και φίλτρα σκόνης τα οποία είναι ενσωματωμένα στο κουτί. Εννοείται οτι σε αυτές τις θέσεις τοποθετούμε τους ανεμιστήρες που βάζουν αέρα στο κουτί (για ευνόητους λόγους). Οπότε αφήστε τους reviewers να γκρινιάζουν οτι δεν έχουν όλοι οι ανεμιστήρες φίλτρα. Άλλο ένα καλό είναι οτι η θέση για το τροφοδοτικό βρίσκεται χαμηλά. Τελευταίο αφήνω το οτι η εγκατάσταση όλων των συσκευών μπορεί να γίνει χωρίς εργαλεία και πάρα πολύ εύκολα. Η εμφάνιση είναι υποκειμενική αλλά νομίζω οτι το κουτί είναι μια χαρά. Ένα αρνητικό που έχει είναι το οτι δεν υπάρχει κάποιο σύστημα διαχείρισης καλωδίων αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας όταν μιλάμε για low budget κουτί. Με κάτι λιγότερο απο 40,00 ευρώ αγοράζουμε ένα κουτί το οποίο μπορεί να μας καλύψει επαρκώς. Εδώ θα βρείτε μια παρουσίαση του κουτιού.

Thermaltake V4 Black Edition


Καλούτσικο...
Η εν λόγω εταιρία αποτελεί και αυτή μία απο τις πολύ καλές στο χώρο της. Κατασκευάζει ποιοτικά προϊόντα τα οποία έχουν αποσπάσει διάφορες διακρίσεις κατά διαστήματα. Το συγκεκριμένο κουτί ανήκει και αυτό στην midi tower κατηγορία και έχει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά όπως η εγκατάσταση συσκευών χωρίς εργαλεία, πολλές θέσεις για ανεμιστήρες, φίλτρα σε κάποιους απο αυτούς και πολλές θέσεις επεκτασιμότητας. Επίσης, το τροφοδοτικό βρίσκεται κάτω χαμηλά και μέσα στο κουτί χωράνε μεγάλες ψύκτρες για τον επεξεργαστή και ογκώδεις κάρτες γραφικών. Κοστίζει κάτι λιγότερο απο 50,00 ευρώ και αποτελεί μία σχετικά καλή λύση στην κατηγορία του. Μια υποτυπώδης παρουσίαση υπάρχει εδώ (δεν βρήκα κάτι καλύτερο, με συγχωρείτε).


Coolermaster Elite 430


Παρά τις ελλείψεις του είναι πολύ καλό.
Η τελευταία μας πρόταση για αυτήν την κατηγορία έρχεται και πάλι απο την Coolermaster με ακόμη ένα μοντέλο της σειράς Elite. Το συγκεκριμένο κουτί είναι λίγο καλύτερο απο το προηγούμενο και ελαφρώς ακριβότερο (περίπου 45,00 ευρώ). Ανήκει και αυτό στη midi tower κατηγορία αποτελώντας ίσως την πιό ολοκληρωμένη λύση απο όλες. Ξεκινώντας απο τα θετικά του να πούμε οτι έχει άπλετο χώρο για μεγάλες συσκευές, πολλές θέσεις για ανεμιστήρες, τη θέση του τροφοδοτικού κάτω χαμηλά και πολλές θέσεις επεκτασιμότητας. Επιπρόσθετα έχει στο μπροστινό μέρος panel για πιό εύκολη σύνδεση συσκευών (όπως και τα άλλα δύο κουτιά) και μεγάλο πλαϊνό τζάμι για να φαίνεται το εσωτερικό. Κάτι ακόμα θετικό είναι η εγκατάσταση συσκευών χωρίς εργαλεία. Περνώντας στα αρνητικά θα επισημάνω την έλλειψη συστήματος διαχείρισης καλωδίων και την απουσία φίλτρου στον μπροστινό ανεμιστήρα (για το τροφοδοτικό υπάρχει φίλτρο και μάλιστα αφαιρούμενο) οπότε θα πρέπει να κάνετε κάποια "πατέντα" αν θέλετε και εκεί προστασία απο τη σκόνη. Προσωπικά το προτείνω ανεπιφύλακτα με τη χρήση κάποιας συρμάτινης σήτας. Εδώ θα βρείτε μια αναλυτικότατη παρουσίαση του κουτιού.

Τις επόμενες μέρες θα συνεχίσουμε με προτάσεις σε ακριβότερες κατηγορίες για όσους θέλουν και μπορούν να αγοράσουν κάτι καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου