Witcher III

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

PC cases μέρος 2ο - Μεσαίες προτάσεις απο 50 - 100 ευρώ.

Συνεχίζουμε σήμερα με κάποια άλλα κουτιά τα οποία βρίσκονται σε ανώτερη οικονομική κλίμακα και επομένως διαθέτουν ποιοτικότερα χαρακτηριστικά. Σίγουρα μας δημιουργούν περισσότερες απαιτήσεις αφού για να τα αποκτήσουμε πρέπει να βάλουμε πιό βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Σημείωση : Για άλλη μια φορά οι λεζάντες παραπέμπουν στις επίσημες ιστοσελίδες των προϊόντων.

Cooler Master HAF 912 Plus


Απο τις καλύτερες προτάσεις!
Ξεκινάμε με το συγκεκριμένο κουτί γιατί το θεωρώ μία πολύ αξιοπρεπή πρόταση. Καταρχάς προσφέρει εγκατάσταση χωρίς εργαλεία για όλες τις εσωτερικές συσκευές. Είναι ένα ευρύχωρο midi tower, έχει θέσεις για πολλές συσκευές, προ εγκατεστημένους δύο ανεμιστήρες και σύστημα διαχείρισης καλωδίων για να είναι το εσωτερικό τακτοποιημένο. Στην πρόσοψή του διαθέτει πάνελ με εισόδους/εξόδους για εξωτερικές συσκευές προσθέτοντας πόντους στην εργονομία του. Μπορεί να δεχτεί πάνω απο τέσσερις ανεμιστήρες που σημαίνει οτι θα διατηρείται το εσωτερικό δροσερό (το HAF στο όνομα σημαίνει High Air Flow). Επιπρόσθετα, ο ανεμιστήρας στην πρόσοψη που βάζει αέρα μέσα έχει μπροστά του φίλτρο για να κρατάει έξω τις σκόνες. Το ίδιο ισχύει και για την θέση που μπαίνει το τροφοδοτικό. Τα δύο αυτά φίλτρα είναι αποσπώμενα για να μπορούν να καθαρίζονται. Στο πάνω μέρος του κουτιού υπάρχουν θέσεις για δύο ανεμιστήρες των 120 mm ή για έναν μεγάλο των 200 mm. Όσοι ασχολείστε με υδρόψυξη θα χαρείτε να μάθετε οτι το συγκεκριμένο κουτί έχει τρεις τρύπες στο πίσω μέρος για αυτόν ακριβώς το λόγο. Απο τις καλύτερες προτάσεις πραγματικά (προσοχή, αναφέρομαι στο Plus και όχι στο απλό 912). Με κόστος περίπου 85,00 ευρώ είναι κοντά στην κορυφή της κατηγορίας απο αυτήν την άποψη. Εδώ θα βρείτε μια παρουσίασή του.

Xigmatek Midgard


Αφήνει ανάμικτα συναισθήματα.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κουτί το οποίο διαθέτει πολλά καλά χαρακτηριστικά αλλά πέφτει σε δύο σοβαρά ατοπήματα. Ξεκινώντας με τα καλά θα δούμε οτι διαθέτει άπλετο χώρο για εγκατάσταση μεγάλων συσκευών, η εγκατάστασή τους γίνεται χωρίς εργαλεία και υπάρχει σύστημα διαχείρισης καλωδίων. Έρχεται με προ εγκατεστημένους δύο ανεμιστήρες οι οποίοι έχουν και λευκό φωτισμό! Αν θέλουμε μπορούμε να εγκαταστήσουμε μέχρι άλλους 5 (!!!) για καλύτερη ψύξη του εσωτερικού. Με εξαίρεση δύο πλαϊνές τρύπες όλες οι υπόλοιπες είναι καλυμμένες με αποσπώμενα φίλτρα για σκόνες συμπεριλαμβανομένης και αυτής του τροφοδοτικού. Μιλώντας για τροφοδοτικό, η θέση του έχει αφρό για να απορροφάει κραδασμούς (!). Θετικότατη θεωρείται η προσθήκη εξωτερικού ρυθμιστή για την ταχύτητα μέχρι και τριών ανεμιστήρων. Επίσης διαθέτει εξωτερικό πάνελ με θύρες για συσκευές και τρύπες για εγκατάσταση συστήματος υδρόψυξης. Τα "φάουλ" του είναι δύο και το πρώτο είναι σημαντικό : 1) Το σύστημα που έχει για να στηρίζει τις κάρτες στο πίσω του μέρος είναι αναξιόπιστο και ενδεχομένως να χαλάσει με τον καιρό. 2) Το σύστημα διαχείρισης καλωδίων δεν έχει καλά "κλιπσάκια" και ίσως χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε με δετικά. Σε γενικές γραμμές πάντως διαθέτει χαρακτηριστικά και εξοπλισμό που δεν απαντώνται στην κατηγορία του. Με κόστος περίπου 95,00 ευρώ θεωρείται απο τα ακριβά στην κατηγορία. Αυτή είναι μια παρουσίασή του.


NZXT Crafted Series Hades

Surpriseeee!!!
Αυτό το κουτί είναι απο τις εκπλήξεις για εμένα. Πρόκειται για ένα midi tower με πάρα πολύ χώρο στο εσωτερικό του, πολλές θέσεις επεκτασιμότητας, καλή ποιότητα κατασκευής, εξωτερική σχεδίαση που "τραβάει" το μάτι και πολλούς μεγάλους ανεμιστήρες. Όλοι (έρχεται με τέσσερις προ εγκατεστημένους!!!) διαθέτουν φίλτρα για την κατακράτηση σκόνης όπως και η θέση του τροφοδοτικού το οποίο τοποθετείται κάτω χαμηλά. Διαθέτει σύστημα διαχείρισης καλωδίων, πάνελ με θύρες σύνδεσης εξωτερικών συσκευών, τρύπες για σύστημα υδρόψυξης και η εγκατάσταση των συσκευών γίνεται χωρίς εργαλεία. Μόνη εξαίρεση οι δίσκοι και εδώ είναι η "παραφωνία" στο συγκεκριμένο κουτί : πρέπει να τοποθετηθούν σε ειδικές βάσεις αλλά οι περιεχόμενες βίδες δεν ταιριάζουν (ή τα μοντέλα που παραθέτονται στις παρουσιάσεις παρακάτω είχαν έλλειψη - προσέξτε το πάντως αν το επιλέξετε). Κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά σε κουτί αυτής της κατηγορίας είναι οι τρεις αισθητήρες που διαθέτει για να εμφανίζουν τις εσωτερικές θερμοκρασίες στην οθόνη που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του κουτιού. Δύο παρουσιάσεις εδώ και εδώ. Περίπου 95,00 ευρώ το κόστος του.


Τρεις λοιπόν οι προτάσεις μας και για σήμερα. Η αλήθεια είναι οτι ήλπιζα να βρω περισσότερα κουτιά να προτείνω αλλά δεν μπόρεσα να βρω παρουσιάσεις για κάποια ενδιαφέροντα μοντέλα στην κατηγορία. Απο Δευτέρα θα δούμε κάποια πιό ακριβά κομμάτια και στη συνέχεια μερικά HTPCs. Επέλεξα να κινηθώ στα ανώτερα στρώματα τιμών για την κατηγορία γιατί πραγματικά απο τη στιγμή που κάποιος είναι διατεθειμένος να δώσει 100,00 ευρώ για ένα κουτί, δύσκολα θα βρει όσα ψάχνει στα φθηνότερα.

1 σχόλιο:

  1. Όλα καλά μας τα λες αλλά ακόμα δεν είδα πουθενά τα Antec...και μη μου πεις ότι είναι ακριβά.Στην δευτερή κατηγορία βρίσκεις αρκέτα καλά κουτιά της Antec

    ΑπάντησηΔιαγραφή