Witcher III

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Ώρα για κράξιμο...


Συγγνώμη αλλά δεν πάει άλλο θα τους κράξω!!!

Αναφέρομαι στην εταιρεία Asus και συγκεκριμένα στο service της εταιρίας, με το οποίο είχα πολλά προβλήματα κατά διαστήματα.

Την πρώτη φορά που έμπλεξα με την εν λόγω εταιρεία ήτανε όταν έπρεπε να στείλω ένα μηχάνημα για επισκευή, μέσω μιας εταιρείας ταχυμεταφορών με την οποία συνεργάζεται η Asus. Η όλη διαδικάσία έχει ώς εξής : ο πελάτης - τελικός χρήστης καλεί την γραμμή εξυπηρέτησης της εταιρείας, δηλώνει τη βλάβη και εφόσον το εξουσιοδοτημένο προσωπικό επιβεβαιώσει ότι η βλάβη δεν προήλθε απο υπαιτιότητα του πελάτη και ότι καλύπτεται απο την εργοστασιακή εγγύηση, τότε μας δίνει ένα αριθμό RMA ώστε να στείλουμε το προϊόν για επισκευή. Το μηχάνημα αποστέλλεται στην εταιρεία για επισκευή, χωρίς να χρεωθούμε τα έξοδα αποστολής, φτάνει μόνο η συσκευασία που θα κάνουμε να μην ξεπερνάει κάποια συγκεκριμένα μεγέθη που ορίζει η εταιρεία ταχυμεταφορών. Έκατσα λοιπόν και βρήκα ένα κουτί που να ταιριάζει στις απαιτήσεις της εταιρείας και φυσικά να χωράει άνετα το προϊόν χωρίς να υπάρχει περίπτωση να σπάσει απο κάποιο χτύπημα κατά την μεταφορά. Ήρθε ο "πακετάς" παρέλαβε το δέμα και όλα καλά. Όταν μετά απο κάποιες μέρες, ήρθε το e-mail επιβεβαίωσης ότι πήραν το κουτί, είδα με έκπληξη ότι θα χρεωθούμε τα μεταφορικά γιατί η συσκευασία ξεπερνούσε το όριο κατά ένα (!!!), ναι, ένα ολοκλήρο εκατοστό παρακαλώ!!! Τηλεφώνησα στην γραμμή εξυπηρέτησης της Asus και απλά με ενημέρωσαν πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί αυτή είναι η συμφωνία με την μεταφορική εταιρεία. Εντάξει την δέχτηκα την χρέωση γιατί λέω είναι δικό μου λάθος αλλά τους ρώτησα απο τη στιγμή που εμείς σαν κατάστημα δεν μπορούμε να βρούμε συσκευασία να ταιριάζει στις απαιτήσεις τους, πως περιμένουν ο τελικός χρήστης να βρεί κατάλληλο κουτί για την αποστολή; Και στο κάτω κάτω καλή μου Asus, αν θες να λέγεσαι "μεγάλη" εταιρεία, να στέλνεις δική σου ειδική συσκευασία στον πελάτη όπως κάνουν οι πραγματικά "μεγάλες" εταιρείες.

Το δεύτερο περιστατικό έχει να κάνει με μία κάπως "περίεργη" βλάβη σε ένα φορητό υπολογιστή. Ένα πολύ μικρό κομμάτι χαρτιού ήτανε εγκλωβισμένο μεταξύ του προστατευτικού γυαλιού της οθόνης και της οθόνης LCD. Στην αρχή και γω παραξενεύτηκα για το οτι υπήρχε ένα έξτρα γυαλί αλλά έτσι ήτανε κατασκευασμένο το εν λόγω φορητό. Κάλεσα την τεχνική υποστήριξη και τους είπα το πρόβλημα αλλά ο υπάλληλος δεν μπορούσε να καταλάβει ακριβώς τη φύση του προβλήματος. Μου ζήτησε τότε να βγάλω κάποιες φωτογραφίες και να τις στείλω ώστε να το δούνε και μόνοι τους. Άντε πάλι να μπαίνω σε διαδικασίες να βρω φωτογραφική με καλό zoom αλλά και καλό macro γιατί η φωτογραφία θα έπρεπε να "τραβηχτεί" απο πολύ κοντινή απόσταση (ο φακός σχεδόν θα ακουμπούσε στο γυαλί για να μπορέσουν να καταλάβουν το πρόβλημα) Μετά κόπων και βασάνων, βρήκα μια καλή φωτογραφική, τράβηξα και τις φωτογραφίες και τις έστειλα. Τους πήρε περίπου ένα μήνα να διαπιστώσουν τη βλάβη και να μου στείλουν τελικά τον αριθμό RMA ωστέ να σταλεί το μηχάνημα στο επισκευαστικό κέντρο για να λυθει το ζήτημα.

Την τρίτη και πιό πρόσφατη φορά είχα πάλι πρόβλημα με την προώθηση του μηχανήματος απο το κατάστημα μας προς το επισκευαστικό κέντρο. Κάλεσα κανονικά δήλωσα την βλάβη,μου δώσανε τον αριθμό RMA και με ενημέρωσε ο υπάλληλος οτι θα λάβω email με τις οδηγίες αποστολής. Το μόνο διαφορετικό στις οδηγίες ήτανε ότι άλλαξε το κέντρο επισκευής, η μεταφορική εταιρεία και πως θα ερχόντουσαν να το παραλάβουν την επομένη ημέρα. Πέρασαν 2 εργάσιμες μέρες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Κάλεσα πάλι την τεχνική εξυπηρέτηση (έχουμε γίνει φιλαράκια τώρα πια) και τους λέω το πρόβλημα. Με λέει δεν είναι τίποτα, κάλεσε στα κεντρικά της εταιρείας μεταφορών και πες τους να έρθουν να το πάρουν. Μου φάνηκε λίγο "κουφό" να καλέσω εγώ αλλά λέω άντε ας μην το συνεχίσω, δεν θα πάθω και τίποτα αν καλέσω. Ρωτάω μήπως θα πρέπει να αναφέρω κάποιο κωδικό πελάτη ή χρεώσης και μου λέει "όχι δεν χρειάζεται τίποτα απο όλα αυτά, απλά πάρε τηλέφωνο". Παίρνω λοιπόν την μεταφορική, τους ενημερώνω για το θέμα και αμέσως μου ζητάνε κωδικό χρέωσης για να έρθουν να πάρουν το δέμα (ούτε μάντης να ήμουνα). Τους εξηγώ τί μου είπανε απο την Asus και μου λέει, όπως και να έχει πρέπει να μας δώσεις αριθμό χρέωσης αλλιώς τα μεταφορικά θα τα επιβαρυνθείς εσύ. Να μην τα πολυλογώ, ξανακάλεσα την Asus, κουβέντιασα λίγο με τον υπάλληλο και τελικά με σύνδεσε... με τον προϊστάμενο, βρε κουτά, για να με πει πολύ απλά ότι θα ξαναπροωθήσει το αίτημα στην εταιρεία μεταφορών και να περιμένω άλλες 2-3 μέρες μέχρι να έρθουν να το παραλάβουν. Σε αντίθετη περίπτωση να τους ξανακαλέσω για να δούνε τι θα γίνει. Ακόμα δεν ήρθε κανείς να το παραλάβει. Ούτε τηλέφωνο πήρανε... Και περάσανε ήδη οι 3 μέρες... Άντε να δούμε...

Σε γενικές γραμμές πιστέυω πως η Asus υστερεί πολύ στο κομμάτι της εξυπηρέτησης πελατών. Πρέπει ο πελάτης - τελικός χρήστης να καταναλώσει αρκέτο χρόνο και υπομονή, να ψάξει αυτός για συσκευασίες αποστολής και πολλά άλλα για να απολαύσει τις υπηρεσίες της Asus, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που όλη η δουλειά σου γίνεται με ένα απλό τηλεφώνημα στην γραμμή εξυπηρέτησης που δεν παίρνει παραπάνω απο 15 λεπτά. Εύχομαι όλα αυτά να τα διορθώσουν ώστε να αρχίσω και γω να την αναφέρω σαν "μεγάλη" και σοβαρή εταιρεία.

1 σχόλιο: