Witcher III

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

PC cases μέρος 3ο - Ακριβότερα μοντέλα 100 - 200 ευρώ

Πάμε να δούμε σήμερα μερικά καλύτερα κουτιά τα οποία απευθύνονται σε κοινό με περισσότερες απαιτήσεις και ανάγκες. Αντίστοιχα, είναι ακριβότερα απο όσα είδαμε ως τώρα και επομένως είμαστε πιό απαιτητικοί απο αυτά.

Σημείωση : Μη λέμε τα ίδια για τις λεζάντες, έτσι; Στις επίσημες ιστοσελίδες παραπέμπουν.

Antec Dark Fleet DF85


Μία καλή πρόταση απο την Antec.
Απούσα απο τις προηγούμενες δύο κατηγορίες η Antec, λόγω αδυναμίας να βρω κάτι αξιόλογο στην ελληνική αγορά, κάνει... ποδαρικό στη μεγάλη κατηγορία με το συγκεκριμένο μοντέλο. Είναι ένα full tower κουτί το οποίο έρχεται με πάρα πολλές θέσεις για συσκευές, άπλετο εσωτερικό χώρο για μεγάλες κάρτες γραφικών και ψύκτρες επεξεργαστών (ναι χωράει μητρική για δύο επεξεργαστές), σύστημα τακτοποίησης καλωδίων, τρύπες για υδρόψυξη, επτά (!!!) προεγκατεστημένους ανεμιστήρες οι οποίοι έχουν όλοι αφαιρούμενα φίλτρα για σκόνες και ρυθμιστικά για την ταχύτητά τους. Επιπλέον έρχεται με μία εξωτερική υποδοχή για δίσκο 2,5'', πάνελ για σύνδεση εξωτερικών συσκευών συμπεριλαμβανομένης θύρας USB 3.0 αλλά απούσας θύρας eSATA. Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε κορυφαία, φυσικά, επίπεδα και οι συσκευές μας μπορούν να εγκατασταθούν πολύ εύκολα αλλά με βίδες (τις λεγόμενες χειρός, χωρίς κατσαβίδι δηλαδή) και όχι με κάποιο σύστημα χωρίς εργαλεία. Κάτι ακόμα που δεν μου άρεσε είναι το οτι, ναι μεν η θέση για το τροφοδοτικό βρίσκεται πίσω χαμηλά και με λαστιχένιες βάσεις για απορρόφηση κραδασμών, δεν έχει όμως άνοιγμα για την εισαγωγή αέρα. Αυτό σημαίνει οτι το τροφοδοτικό πρέπει να τοποθετηθεί ανάποδα, με τον ανεμιστήρα να "κοιτάζει" στο εσωτερικό του κουτιού και να "ρουφάει" ήδη θερμό αέρα μέσα απο το κουτί. Κατά τα άλλα το μόνο που ίσως κουράσει είναι τα πορτάκια ψηλά στην πρόσοψη του κουτιού τα οποία βρίσκονται μπροστά απο τα CD/DVD drives και κάθε φορά πρέπει να τα ανοίγει κάποιος. Ευτυχώς αφαιρούνται. Μία εξαιρετική πρόταση λοιπόν για όσους θέλουν ένα κουτί που να χωράει σχεδόν τα πάντα. Παρουσίασή του θα βρείτε εδώ. Η τιμούλα του είναι περίπου 165,00 ευρώ.

Cooler Master HAF 932 Black Edition


Υπερπλήρες!
Φυσικά δεν γινόταν να απουσιάζει η Cooler Master απο αυτήν την κατηγορία. Το πρώτο απο τα δύο μοντέλα της που θα δούμε έρχεται υπερπλήρες χαρακτηριστικών. Είναι full tower, έχει πολλές θέσεις επεκτασιμότητας και είναι πολύ ευρύχωρο. Έρχεται με προεγκατεστημένους δύο ανεμιστήρες των 230 mm και έναν των 140 mm για εξαιρετική ομολογουμένως ψύξη. Το τροφοδοτικό μπορεί να τοποθετηθεί πίσω είτε χαμηλά είτε ψηλά, έχει πάνελ για σύνδεση εξωτερικών συσκευών, σύστημα διαχείρισης καλωδίων, εγκατάσταση συσκευών χωρίς εργαλεία, βάση για τοποθέτηση δίσκου SSD και ένα πλαστικό κομμάτι το οποίο αναλαμβάνει το ρόλο του αγωγού μεταφοράς κρύου αέρα απο τον μπροστινό ανεμιστήρα απευθείας στην κάρτα γραφικών. Δεν βρήκα καμία αναφορά όμως για φίλτρα αέρα μπροστά απο τους ανεμιστήρες και είναι πολύ κρίμα αν όντως απουσιάζουν γιατί είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο θεωρείται στάνταρ σε αυτήν την κατηγορία. Η ποιότητα κατασκευής είναι απλά κορυφαία και για τα χρήματα που κοστίζει είναι απο τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία (περίπου 140,00 ευρώ). Κοιτάξτε και την παρουσίασή του.

Cooler Master HAF X


Βελτιωμένη έκδοση του HAF 932 BE.
Δυστυχώς και η τιμή του το δείχνει.
Το αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο της εταιρίας έρχεται να φέρει κάποιες βελτιώσεις και να διορθώσει ελλείψεις του "μικρότερου αδερφού". Αποτελεί τη ναυαρχίδα στη σειρά HAF και απευθύνεται σε ενθουσιώδεις χρήστες. Ούτε λίγο ούτε πολύ έχει όσα το προηγούμενο μοντέλο, 2 εξωτερικές USB 3.0 θύρες και φίλτρα για τους ανεμιστήρες (yeah!). Κοιτάξτε την παρουσίασή του εδώ. Μαζί με τη βελτιωμένη εμφάνιση όμως και τα εξτρά χαρακτηριστικά έρχεται και η αυξημένη τιμή η οποία κυμαίνεται γύρω στα 185,00 ευρώ.
BitFenix Colossus


Κολοσσαίον!
Η BitFenix μου ήταν άγνωστη σαν εταιρία. Λογικό αφού το κουτί της είναι το πρώτο που κατασκευάζει. Το περίεργο για εμένα είναι οτι με το πρώτο της μοντέλο απευθύνεται στην πιό δύσκολη, ίσως, κατηγορία χρηστών PCs. Αλλά αν τα καταφέρει εδώ τότε έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για να εδραιωθεί. Απο το Colossus δεν λείπει τίποτα απο τα προηγούμενα μοντέλα : είναι full tower, με πολλές θέσεις επεκτασιμότητας, πολύ χώρο για μεγάλες συσκευές, σύστημα διαχείρισης καλωδίων, πάνελ σύνδεσης εξωτερικών συσκευών (συμπεριλαμβάνονται θύρες USB 3.0) και εγκατάσταση συσκευών χωρίς εργαλεία. Έρχεται με έναν μεγάλο ανεμιστήρα 230 mm προεγκατεστημένο κ θέσεις για άλλους τρεις (με κάποιους να φτάνουν την ίδια διάσταση). Όλες οι θέσεις έχουν φίλτρο για σκόνες όπως και η θέση του τροφοδοτικού που βρίσκεται πίσω χαμηλά. Επιπρόσθετα, έρχεται προετοιμασμένο για εγκατάσταση συστήματος υδρόψυξης. Τέλος, έχει ρυθμιστικά για τις ταχύτητες των ανεμιστήρων και για τo φωτισμό LED που έχει πάνω στο σασί. Μην έχετε αυταπάτες : είναι τόσο μεγάλο και βαρύ όσο υποδηλώνει το όνομά του. Παρουσίαση εδώ (μοντέλο προ - παραγωγής). Στα περίπου 180,00 ευρώ είναι πιό πολύ θέμα γούστου και προσωπικών προτιμήσεων το αν θα το αγοράσετε ή όχι.

Αυτά και για σήμερα. Αύριο θα δούμε ακόμα ακριβότερα κουτιά (αν και δεν έχει νόημα για τους περισσότερους απο εμάς). Όπως θα παρατηρήσατε σε αυτήν την κατηγορία οι λεπτομέρειες που έχουν τα κουτιά παίζουν μεγάλο ρόλο. Οι κατασκευαστές πλέον σκέφτονται πολύ πριν πράξουν και αυτό γιατί η κατηγορία έχει μεγάλο ανταγωνισμό και ένα ατόπημα ίσως χαλάσει την εικόνα τους στους πιό φανατικούς χρήστες υπολογιστών. Όποτε μπορούν μάλιστα, με την τεχνογνωσία που αποκτούν απο αυτήν την κατηγορία, προσπαθούν να εντάσσουν (φθηνότερες) υλοποιήσεις των ανώτερων αυτών μοντέλων σε κάποια άλλα υποδεέστερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου