Witcher III

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

28 Οκτωβρίου 2011

ΟΚ, είμαστε ιστολόγιο τεχνολογίας (ε, στο περίπου). Αλλά, ρε παιδιά, η επικαιρότητα είναι κάτι που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Έτσι είπα να γράψω κάτι για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου εδώ στη Θεσσαλονίκη, έτσι όπως την είδα εγώ (και οι γύρω μου). Χωρίς εικόνες σήμερα...

Θα ξεκινήσω λέγοντας οτι ταιριάζει "γάντι" η λαϊκή ρήση "τους φτύνουν και αυτοί λένε βρέχει". Αναφέρομαι στους πάσης φύσεως πολιτικάντηδες απο εκλεγμένους "τοπικούς άρχοντες" μέχρι και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ντροπή σε όλους τους που βγήκαν και δήλωσαν οτι "όσα γίνανε ήταν οργανωμένα απο μικρές μερίδες ανθρώπων" και οτι "λίγες εκατοντάδες ή χιλιάδες κάνανε τα επεισόδια" (πόσοι ήθελες να είναι ρε χαρακτήρα παράστασης θεάτρου σκιών;). Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν θα ήταν να παραιτηθούν.

Απο τη στιγμή που ο Λαός απαιτεί την φυγή των "επισήμων" απο ένα τέτοιο γεγονός όσοι εξ αυτών διαθέτουν δημόσιο, εκλεγμένο αξίωμα θα πρέπει να αποχωρήσουν μόνοι τους. Παρεμπιπτόντως, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον έδιωξε ο κόσμος, δεν αποχώρησε. Και γιατί "πικράθηκε" ο κύριος Παπούλιας; Τί έκανε σαν ανώτατος πολίτης της Δημοκρατίας μας για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του Λαού; Έβγαλε διαγγέλματα; Ε, και; Χεστήκαμε...

Θα συμφωνήσω οτι υπήρξαν ταυτόχρονες εκδηλώσεις οργής και παρόμοια φαινόμενα σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας. Αλλά η μέρα προσφερόταν για κάτι τέτοιο. Θα δεχτώ οτι οργανωμένες ήταν οι περιπτώσεις που συμμετείχαν συνδικαλιστές ή υπάλληλοι δημόσιων φορέων οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν με πανό (γιατί θέλει και μια προετοιμασία για να μαζευτούν και να για να τα φτιάξουν) αλλά όχι κάπου αλλού.

Οι μαθητές είτε κοιτούσαν αλλού, είτε μοιράζανε φάσκελα. Η μπάντα στην Αθήνα είχε μαύρες κορδέλες και μπροστά στους επισήμους σταμάτησε να παίζει. Στο Βόλο, το Ηράκλειο και την Πάτρα είχαμε επεισόδια και ξύλο. Αλλά αυτό που έγινε εδώ, ρε παιδιά, ήταν άλλο πράμα. Η Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει πάνω απο 25 μέτρα φάρδος και ο κόσμος άφησε μόνο τα πέντε για να περάσουν οι παρελαύνοντες. Ποτέ δεν έχω δει ξανά κάτι τέτοιο. Ποτέ! Για πρώτη φορά μετά απο πάρα πολλά χρόνια η παρέλαση έγινε ξανά για τον Λαό και μόνο. Χωρίς την παρουσία του Στρατού και των υπολοίπων ενστόλων Σωμάτων.

Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς βέβαια. Ο κόσμος έδιωξε τους αρχηγούς τους. Δόθηκαν οι κατάλληλες εντολές και δεν παρέλασαν τα ένστολα Σώματα, ένοπλα και μη. Ίσως να ήταν και καλύτερα έτσι για να μη γίνουν επεισόδια και να μην υπάρξουν και τραυματισμοί λόγω του κόσμου στο οδόστρωμα.

Επεισόδια δεν είχαμε. Όσα τμήματα της Αστυνομίας ήταν παρόντα δεν κάνανε τίποτα απολύτως και αυτό ήταν και το σωστό. Ρουθούνι δεν άνοιξε. Σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα έκτροπα στην Αθήνα. Γιαυτό λέω οτι δεν ήταν οργανωμένα. Όπως και με τους "Αγανακτισμένους" έτσι και εδώ. Δεν υπήρχε φανατισμός, "συμφέρον" και υποκίνηση. Ο κόσμος αντέδρασε αυθόρμητα. Και για όσους δεν το κατάλαβαν όλα όσα γίνανε αυτήν την ημέρα σε όλη την Ελλάδα είναι ένα μήνυμα.

Κρίνω οτι ακόμα είναι ψίθυρος. Καλά θα κάνουν όμως να τεντώσουν τα αυτιά τους οι διοικούντες και να ακούσουν. Γιατί αν γίνει "φωνή Λαού" θα είναι πολύ αργά. Πόσο να αντέξει ο γονιός να μην τρώει το παιδί του; Ο συνταξιούχος να μην μπορεί να προσφέρει στο εγγόνι του; Ο άνεργος να μην έχει ούτε τα βασικά; Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι κλέφτες του Δημόσιου χρήματος (του δικού μας χρήματος) οι οποίοι καταχράστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια και ζουν τις ζωάρες τους και ο απλός πολίτης να πηγαίνει αυτόφωρο για λίγα ευρώ; Και τί θα πει "βουλευτική ασυλία"; Υπάρχουν άνθρωποι, σταδιακά αυξανόμενοι αριθμητικά, οι οποίοι "σκουπίζουν" τις Λαϊκές, πριν περάσουν τα συνεργεία καθαριότητας, για να φάνε.

Τουλάχιστον ας μην μας περνάνε για ηλίθιους. Ας μην προσπαθούν να μας πείσουν οτι "λίγοι κάνανε τα επεισόδια" και "το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων δεν εκφράζεται απο αυτούς". Λάθος "κύριοι", το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων δεν εκφράζεται απο εσάς. Εμείς ξυπνήσαμε, σειρά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου