Witcher III

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Silverstone GD06 HTPC Chassis

Θυμάστε πριν λίγο καιρό που γράψαμε κάποιες παρουσιάσεις κουτιών για υπολογιστές (μέρη 1, 2, 3, 4); Ε, ήρθε η ώρα να δούμε ένα κουτί για HTPC το οποίο αποτελεί μία απο τις καινούριες προτάσεις της Silverstone.

Πρόκειται για ένα πολύ κομψό κουτί το οποίο έχει αρκετά φουτουριστικό σχεδιασμό και σίγουρα είναι αρκετά λιτό στη σχεδίαση ώστε να ικανοποιήσει τους περισσότερους απο όσους ψάχνουν κάτι τέτοιο. Οι διαστάσεις του είναι (σε εκατοστά) 44*15*34. Το εμπρόσθιο τμήμα, η πόρτα δηλαδή που καλύπτει όλη σχεδόν την πρόσοψη, είναι απο αλουμίνιο και το περίβλημά της πλαστικό. Το υπόλοιπο κουτί εξωτερικά είναι επίσης αλουμινένιο ενώ το εσωτερικό είναι απο... κοινό σίδερο. Δεν θα προβληματίσει πάντως απο θέμα ποιότητας κατασκευής και στιβαρότητας. Οι μητρικές που μπορεί να δεχτεί είναι mATX (οι μικρότερες δηλαδή σε μέγεθος απο τις "κανονικές") αλλά υπάρχουν αρκετές πλέον στην αγορά. Κάτι άλλο που χρειάζεται προσοχή είναι το τροφοδοτικό το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 15 εκατοστά σε μήκος.

Απο εκεί και πέρα, απο θέμα συνδεσιμότητας, μπορεί να δεχτεί εσωτερικά 4 συσκευές των 3,5 ιντσών και μία των 2,5 ή 3 συσκευές των 3,5 ιντσών και 2 των 2,5. Εξωτερικά μπορεί να δεχτεί μία των 5,25 ιντσών. Έχει 2 θύρες USB 3.0, μία αναλογική έξοδο ήχου και μία είσοδο μικροφώνου.
Όταν κοιτάς απο ψηλά... βλέπεις χρώμα γκρι νιανιά...

Έχει δυνατότητα σύνδεσης πολλών ανεμιστήρων. 2 των 120 χιλιοστών απο δεξιά, 1 ίδιας διάστασης απο αριστερά (και οι 3 για είσοδο κρύου αέρα) και 2 των 80 χιλιοστών στο πίσω μέρος για έξοδο θερμού αέρα (προαιρετικά). Οι 3 πρώτοι είναι προεγκατεστημένοι.

Ανοίγοντας το κουτί δεν μου άρεσε το οτι εσωτερικά το χρώμα είναι εκείνο το νιανιά γκρι που είχαν τα κανονικά κουτιά υπολογιστών προ δεκαετίας. Λεπτομέρεια θα μου πείτε, και έχετε δίκιο, αλλά θα μπορούσαν να το βάψουν μαύρο. Κάτι άλλο που δεν μου πολυάρεσε είναι το οτι η εγκατάσταση των συσκευών εσωτερικά δεν γίνεται χωρίς εργαλεία. Μάλλον φταίει το οτι ακόμα δεν έχουν εξελιχτεί τόσο τα κουτιά αυτά. Παρόλα αυτά η εγκατάσταση γίνεται πολύ εύκολα και δεν πρόκειται να προβληματίσει. Λίγη προσοχή θέλει και στην κάρτα γραφικών (αν βάλετε κάποια αυτόνομη) γιατί δεν χωράνε οι πολύ μεγάλες (το πολύ μέχρι 26 - 27 εκατοστά). Το θεωρώ περιττό αλλά θα πω οτι και η ψύκτρα του επεξεργαστή θέλει προσοχή. Μη βάλετε κανένα θηρίο! Αυτονόητο απο τη μία (λόγω της φύσης ενός HTPC) αχρείαστη απο την άλλη. Τέλος, τα "ποδαράκια" είναι απο λάστιχο οπότε δεν πρόκειται να πηγαίνει πέρα - δώθε με το παραμικρό.

Εδώ που τα λέμε, για να κάνω μια παρένθεση, με τους νέους επεξεργαστές της AMD (A4, A6 και A8) πλέον είναι πολύ οικονομική η σύνθεση ενός HTPC. O A6 3650 έχει 105,00 περίπου ευρώ και μία μητρική έχει περίπου άλλα 85,00. 35,00 ευρώ για 4 GB μνήμης, άλλα 50,00 περίπου για ένα αξιοπρεπές τροφοδοτικό και 15,00 ευρώ για ένα DVD και είστε κομπλέ! 290,00 ευρώ σύνολο! Ο καθένας φυσικά προσθέτει και αφαιρεί ανάλογα με τις ανάγκες, τα γούστα και τα χρήματα που διαθέτει.

Τα χώρεσε όλα, ε;
Στο ebay.co.uk το συγκεκριμένο κουτί κοστίζει 90,00 περίπου λίρες (και άλλες 60,00 τα μεταφορικά) οπότε είναι απαγορευτική η παραγγελία του απο το εξωτερικό. Στην Ελλάδα δεν το βρήκα να πωλείται κάπου δυστυχώς αλλά μελλοντικά τίποτα δεν αποκλείεται. Εδώ θα βρείτε μία πλήρη παρουσίαση και εδώ είναι η επίσημη ιστοσελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου