Witcher III

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Afterfall : insanity - previewΤα survival horror παιχνίδια όπως το Dead Space ή το Dead Island ή το Left 4 Dead (κουραστική επανάληψη) γνωρίζουν άνθηση το τελευταίο διάστημα και έχουν μεγάλη απήχηση στους κύκλους των gamers. Ένα απο αυτά (το οποίο προσωπικά δεν γνώριζα) είναι το Afterfall : insanity. Μας τοποθετεί σε έναν κόσμο μετά τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο αλλά διαφοροποιείται στο στυλ του απο παιχνίδια όπως το Fallout και το S.T.A.L.K.E.R.Είναι κανείς εδώ; ...εδώ; ..δω; ..ω;
Οι δημιουργοί του παιχνιδιού (Intoxicate Studios) επέλεξαν να τοποθετήσουν το σκηνικό μέσα σε ένα καταφύγιο. Ως γνωστόν τα απανταχού καταφύγια είναι φτιαγμένα για να κρατάνε τους οποιουσδήποτε κινδύνους και απειλές έξω απο αυτά και το καταφέρνουν πολύ καλά. Τί γίνεται όμως όταν ο κίνδυνος βρίσκεται ήδη μέσα σε αυτά; Σωστά! Τα καταφύγια κάνουν εξίσου καλή δουλειά και δεν αφήνουν αυτές τις απειλές να βγουν έξω μετατρέποντάς τα σε θανάσιμες παγίδες για τους επιζώντες οι οποίοι καλούνται να τα βγάλουν πέρα με όσα μέσα διαθέτουν.

Αναλαμβάνουμε τον ρόλο ενός γιατρού στο παιχνίδι με το όνομα Albert Tokaj και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα με τα συμπτώματα τις δικής μας αρρώστιας αλλά και με τις υποχρεώσεις μας στο καταφύγιο. Πολύ σύντομα όλα αρχίζουν να πηγαίνουν απο το κακό στο χειρότερο καθώς καλούμαστε, σαν ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, να αποκαταστήσουμε την τάξη σε ένα εργαστήριο όπου συνέβη ατύχημα.
Άμα θες κλιματισμό πες μου, ΟΚ;

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πολύ όμορφα (ήδη απο το demo) και χρειάζονται μόνο οι γνωστές μικρορυθμίσεις για να εξαλειφθούν τα όποια προβλήματα. Ο ήχος είναι εξίσου καλός και γενικά μπορώ να πω οτι ο οπτικοακουστικός τομέας είναι πάρα πολύ προσεγμένος.
Εγώ σου είπα για κλιματισμό. Δεν ήθελες...

Όσον αφορά το χειρισμό του παιχνιδιού έχουμε το γνωστό, πλέον, health regeneration αλλά και ένα πολύ ρεαλιστικό inventory το οποίο δεν μας επιτρέπει να κουβαλάμε το σύμπαν. Δύο ranged όπλα και ένα melee το οποίο το έχουμε στα χέρια μας και αν θέλουμε να τραβήξουμε κάποιο απο τα άλλα δύο, αυτό θα πρέπει να το πετάξουμε κάτω και να το ξαναπάρουμε αργότερα.
Δάσος;

Το demo το βρίσκετε εδώ και αν μπείτε στην επιλογή "About" θα διαβάσετε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Μπορείτε να προπαραγγείλετε το παιχνίδι για μόλις 1,00 δολάριο αλλά με την προϋπόθεση το παιχνίδι να φτάσει τα 10 εκατομμύρια προπαραγγελίες. Αν τα φτάσει, εσείς κατεβάζετε το παιχνιδάκι όμορφα κι ωραία απο τους servers της εταιρίας και το 10% των εσόδων πάνε σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αν δεν τα φτάσει, όλο το ποσό που θα έχει συγκεντρωθεί ως τότε θα πάει στο ίδρυμα και όσοι το προπαρήγγειλαν θα μπορούν να το αγοράσουν για 33,90 δολάρια (τιμή απο την οποία έχει αφαιρεθεί το 1,00 δολάριο της προπαραγγελίας). Το παιχνίδι κυκλοφορεί στις 25 Νοέμβρη και μέχρι στιγμής έχει περίπου 18.500 προπαραγγελίες οπότε δεν πιστεύω να πιάσει το στόχο του. Και πάλι όμως είναι σπουδαία κίνηση απο ένα μικρό στούντιο. Δείτε το.
Ω ρε μάνα! Παίζει και COD;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου