Witcher III

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Bastion review - Ένα εξαιρετικό Action RPG!

Παρόλο που ασχολούμαι καθημερινά με ειδησεογραφία γύρω απο τους υπολογιστές, την τεχνολογία και τα παιχνίδια, πολλές φορές μου ξεφεύγουν πράγματα αρκετά αξιόλογα αν και όχι ιδιαίτερα γνωστά ή προβεβλημένα. Έτσι έγινε και με το Bastion. Διάβαζα μια ανασκόπηση σχετικά με τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν το 2011 και το είχε σαν ένα απο τα πιό αξιόλογα στο είδος του.

Action RPG τρίτου προσώπου το παιχνίδι με ένα τυπικό σενάριο το οποίο υπάρχει για τα κενά... Αυτό που δεν προσέχει κάποιος απο την αρχή αλλά το αντιλαμβάνεται μετά απο λίγα λεπτά παιχνιδιού είναι ο αφηγητής που περιγράφει ακόμα και το παραμικρό. Πρωτότυπο αλλά δεν με ενθουσίασε. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι καρτουνίστικα και πολύ όμορφα σχεδιασμένα με λεπτομέρειες στους χώρους και τα αντικείμενα. Το περιβάλλον είναι πλήρως διαδραστικό και σχεδόν τα πάντα γύρω μας μπορούν να καταστραφούν! Η μουσική είναι συμπαθητική και απλά συμπληρώνει το παιχνίδι χωρίς να ξεχωρίζει σε κάτι. Έχει ωραία εφέ (καιρού, κινήσεων και καταστροφών)... Μου άρεσε πολύ το οτι ο κόσμος δημιουργείται γύρω σου καθόσον περπατάς (αλλά δεν είναι randomly created).

Ο χειρισμός είναι πολύ απλός. Με τα πλήκτρα W, A, S και D κατευθύνουμε το χαρακτήρα και με το Ε επιδρούμε με τα αντικείμενα στο περιβάλλον. Μη φοβάστε αν πέσετε : απλά... τρώτε τα μούτρα σας και επανέρχεστε με μια μικρή απώλεια "υγείας". Με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού χρησιμοποιούμε το melee όπλο μας ενώ με το δεξί το ranged. Με το space κάνουμε μία βουτιά διαφυγής και με το shift χρησιμοποιούμε την ασπίδα μας. Με το Q χρησιμοποιούμε μία τεχνική την οποία μπορούμε να αλλάζουμε στο Arsenal. Όποτε χρησιμοποιούμε αυτήν την τεχνική, ξοδεύουμε ένα φίλτρο. Μόλις τελειώσουν τα φίλτρα που έχουμε μαζί μας δεν μπορούμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε την τεχνική μας. Τέλος, με το F χρησιμοποιούμε τα φίλτρα για να θεραπευτούμε.

Όσο προχωράμε στο παιχνίδι μαζεύουμε κάποια μπλε fragments τα οποία είναι και το "νόμισμα" συναλλαγών στο παιχνίδι. Μπορούμε να συλλέγουμε αναβαθμίσεις για τα όπλα μας και να τις χρησιμοποιούμε για να τα κάνουμε καλύτερα στο Forge. Κάθε όπλο έχει πέντε επίπεδα αναβάθμισης με το κάθε επίπεδο να έχει δύο ιδιότητες απο τις οποίες έχουμε ενεργή κάθε φορά μόνο τη μία (μπορούμε να τις εναλλάσσουμε κατά βούληση). Στο Distillery μπορούμε να διαλέγουμε φίλτρα για να μας δίνουν παθητικά μπόνους και στο Arsenal ποιά όπλα θα έχουμε άμεσα διαθέσιμα. Αυτά τα κτίρια ή τα συναντάμε στις πίστες που παίζουμε ή τα χτίζουμε στο Bastion το οποίο είναι κάτι σαν "βάση" για εμάς.

Σε κάθε πίστα πρέπει να "καθαρίσουμε" τα πάντα. Αυτό αφορά και ό,τι κινείται και ό,τι είναι ακίνητο. Δηλαδή τους αντιπάλους και τα διάφορα αντικείμενα στο χώρο. Πολύ συχνά θα συναντάμε mini-bosses ή κανονικά bosses και απώτερος στόχος μας είναι να πάρουμε τα λεγόμενα Shards. Οι αντίπαλοι είναι πολλοί και ποικίλλουν τόσο εμφανισιακά όσο και στον τρόπο αντιμετώπισής τους. Άλλοι επιτίθενται μαζικά, άλλοι απο μακριά. Γενικά πρέπει να έχετε γρήγορα δάχτυλα...

Τα καλύτερα σας τα έχω για το τέλος... Το παιχνίδι τρέχει άψογα στο λάπτοπ μου το οποίο έχει επεξεργαστή έναν Intel Core 2 Duo 7500 στα 2,2 GHz, 2 GB RAM και κάρτα γραφικών μία αυτόνομη nVidia GeForce 8600 M GT 512 GB. Οπότε είναι πολύ ελαφρύ. Το δεύτερο καλό νέο είναι οτι το Gamersgate το έχει σε προσφορά για τις επόμενες 17 ημέρες στα 7,00 ευρώ μόλις! Δέχεται και Paypal! Είναι πολύ καλό παιχνίδι, φτηνό και δεδομένου οτι προέρχεται απο ένα μικρό στούντιο αξίζει να το στηρίξουμε. Το παιχνίδι διατίθεται μόνο για download και δεν κυκλοφόρησε σε καταστήματα.

Επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου