Witcher III

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν το 2012 - Μέρος 1ο.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα προσπαθήσω να σας δώσω μία πρώτη ιδέα του τί πρόκειται να γίνει μέσα στη χρονιά που διανύουμε όσον αφορά τις κυκλοφορίες πολυαναμενόμενων παιχνιδιών για PCs. Ξεκινάμε;

Με τυχαία σειρά επιλογής πρώτο θα δούμε το Bioshock : Infinite. Το νέο shooter της Irrational Games αναμένεται να κάνει την ίδια αίσθηση με το πρώτο μέρος της σειράς το οποίο ήταν ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Πέρα απο την ατμόσφαιρα είχε και πολύ καλό gameplay όμως και ο συνδυασμός όλων των στοιχείων του το έκανε ένα απο τα καλύτερα παιχνίδια στο είδος του. Το περιμένουμε κάποια στιγμή μέσα στο 2012.

Ακολουθεί το Borderlands της 2K Games. Έχω αγοράσει το αρχικό Borderlands μαζί με όλα τα expansions του, δηλαδή την Game Of The Year edition, (για 12,50 ευρώ απο το Play.com) και "λιώνω" το ποντίκι και το πληκτρολόγιό μου! Ένα εξαιρετικό action-RPG το οποίο με το δεύτερο μέρος του περιμένουμε να γίνει ακόμα καλύτερο. Σίγουρα πράγματα! 1 Σεπτεμβρίου 2012 η νέα ημερομηνία κυκλοφορίας.

Woe to you on earth and sea, for the Devil sends the Beast with wrath, because he knows the time is short. Let him who hath understanding reckon the number of the Beast, for it is a human number. It's number is 666. Diablo III λοιπόν. Τί να λέμε; Έχουν περάσει τρεισήμισι χρόνια απο τότε που ανακοινώθηκε και ακόμα δεν υπάρχει όχι μόνο ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά ούτε και η τελική μορφή βασικών κομματιών του. Ελπίζω να έχουν καταλήξει τουλάχιστον σε όλα τα υπόλοιπα γιατί έχει καταντήσει ισάξιο ανέκδοτο με το Duke Nukem Forever το οποίο επί έντεκα (!) χρόνια ήταν υπό ανάπτυξη. Το περιμένουμε να κυκλοφορήσει.. όταν θα είναι έτοιμο... Αηδίες...

Guild Wars II. Το πρώτο Guild Wars ήταν απο τα πιό αξιόλογα MMOs που κυκλοφόρησαν και ένα απο τα λίγα που μπορούσε να κοντραριστεί με το WoW. Η συνέχειά του αναμένεται ακόμα καλύτερη και είναι πολλά υποσχόμενη όσον αφορά τις αλλαγές που πρόκειται να φέρει στο είδος. Όπως και το πρώτο μέρος, θα είναι δωρεάν. Αυτήν τη στιγμή είναι σε στάδιο beta testing και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο έτος.
Ακολουθεί άλλο ένα εξαιρετικό action RPG στο οποίο είχα αναφερθεί και πέρυσι στο αντίστοιχο αφιέρωμα. Το Kingdoms of Amalur είναι πιό κοντά μας απο ποτέ και είναι απο τα παιχνίδια που θα κάνουν αίσθηση και αξίζουν να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους. 7 Φεβρουαρίου αναμένεται να βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων.Mass Effect 3. Νομίζω οτι, αν όχι όλοι τότε οι περισσότεροι, γνωρίζουμε τί είναι το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μετά την "πατάτα" που κάνανε μέσα στο 2011 (αποκαλύφθηκε η πλοκή του παιχνιδιού κατά λάθος) η παραγωγός εταιρία χρειάστηκε (σύμφωνα με όσα ακούστηκαν) να κάνει αλλαγές στο σενάριο έτσι ώστε να μην χάσει το παιχνίδι το ενδιαφέρον του και αποτελέσει εμπορική αποτυχία. Το θέμα είναι οτι αν όντως αλλάχτηκε το σενάριο τότε όσα επρόκειτο να γίνουν δεν θα πραγματοποιηθούν και θα μας παρουσιαστεί μία εναλλακτική ιστορία. Παρόλα αυτά θα είναι ένα απο τα καλύτερα του είδους του και το περιμένουμε στις 6 Μαρτίου.

Για πρώτη φορά ασχολήθηκα με τη σειρά Tomb Raider πριν δύο περίπου χρόνια όταν είχε εκδοθεί το Underworld. Εξαιρετικά γραφικά, καλό σενάριο και πολύ καλό gameplay ήταν μερικά μόνο απο τα χαρακτηριστικά του που το κάνανε να ξεχωρίσει. Το επόμενο "επεισόδιο" της σειράς με την ονομασία Guardian of Light, ήταν ένα τρισδιάστατο action/platform παιχνίδι το οποίο ήταν απλά καταπληκτικό! Πλέον, το νέο Tomb Raider, με την ονομασία... Tomb Raider αποτελεί μία επανεκκίνηση της σειράς και θα μας διηγηθεί το πώς έφτασε η Lara Croft να γίνει αυτό που όλοι ξέρουμε σήμερα. Θα κυκλοφορήσει περίπου το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Δεν ξέρω πολλά όσον αφορά τα adventure games αλλά το Captain Morgane and the Golden Turtle είναι απο εκείνα τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν αμέσως. Πρόκειται για ένα κλασικό point and click adventure game το οποίο έχει πολλά απο τα στοιχεία εκείνα που είχαν τα παλιά, καλά adventures. Σύμφωνα με τα previews πάντα, έτσι; Το περιμένουμε στις 3 Φεβρουαρίου.

The Darkness II. Ένα action παιχνίδι το οποίο έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον μας και λόγω του σεναρίου αλλά και λόγω του gameplay του. Αφορά την ιστορία του Jackie Estacado ο οποίος καταδιώκεται απο την Brotherhood και τον Victor Valente οι οποίοι θέλουν την δύναμη της Darkness για αυτούς. Συν τοις άλλοις, ο Jackie, καταδιώκεται απο τις μνήμες της δολοφονημένης φίλης του πράγμα που δεν τον βοηθάει και πολύ. Υπομονή μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.

Η 7η Φεβρουαρίου έχει άλλη μία ενδιαφέρουσα κυκλοφορία. Το δεύτερο μέρος της σειράς Shank θα κάνει την εμφάνισή του και αναμένεται να καταστρέψει στην κυριολεξία τα χειριστήριά μας. Είναι ένα δισδιάστατο platform το οποίο αν είναι τόσο καλό όσο το πρώτο αξίζει πραγματικά να ασχοληθεί κάποιος μαζί του!

Θυμάστε την Bullfrog; Τί ρωτάω, ε; Η εταιρία μεσουρανούσε στα μέσα της δεκαετίας του 90 και ένα απο τα πιό αξιόλογα παιχνίδια της ήταν το Syndicate Wars το οποίο είχε πολύ κοινό σενάριο με το Deus Ex. Εταιρίες τεχνολογίας με ιδιωτικούς στρατούς απο μηχανικά ενισχυμένους στρατιώτες προσπαθούσαν για την κυριαρχία και μάχονταν μεταξύ τους για την επικράτηση. Παρόλο που το παλιό παιχνίδι ήταν ψευτό3D ισομετρικής οπτικής, το νέο Syndicate θα είναι shooter. Προσωπικά το περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία!

XCOM! Οι εξωγήινοι επιστρέφουν και είναι στη διάθεσή μας για target practicing! Τα παλαιότερα XCOMs βέβαια ήταν διαφορετικά σαν παιχνίδια απο το νέο μέλος αλλά και πάλι είναι πολλά υποσχόμενο. Action shooter το παιχνίδι με πολλά χαρακτηριστικά απο το παρελθόν (όπως η έρευνα για νέα όπλα και τεχνολογίες). 6 Μαρτίου η κυκλοφορία του.

Το επόμενο παιχνίδι είναι ένα ραλλάκι. Το Ridge Racer Unbounded αναμένεται να είναι απο τα καλά (arcade) racing games της χρονιάς και είναι σίγουρο οτι θα ασχοληθώ μαζί του. Ένα απο τα δυνατά του χαρακτηριστικά είναι το πολύ διαδραστικό περιβάλλον του και οι εντυπωσιακές εκρήξεις. Το περιμένουμε και αυτό στις 6 Μαρτίου.

Δεν έχετε παράπονο, έτσι; Είδαμε αρκετά παιχνίδια. Θα δούμε ακόμα περισσότερα απο βδομάδα και πιστεύω να σας καλύψω όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου