Witcher III

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Mozilla Firefox 11 - Κυκλοφορεί στο ίντερνετ της γειτονιάς σας.

Είναι γεγονός οτι ο Firefox ήταν ίσως η πρώτη σοβαρή και επιτυχημένη προσπάθεια αποκαθήλωσης του Internet Explorer απο την πρωτοκαθεδρία στους φυλλομετρητές (browsers ντε). Ήταν πιό όμορφος, πιό πρακτικός, πιό γρήγορος, πιό ασφαλής. Γενικά ήταν "πιό" σε σχέση με τον Explorer της Microsoft. Απο τότε πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι και έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλοί εναλλακτικοί φυλλομετρητές. Άραγε ο Firefox παραμένει το ίδιο καλός με τότε για τα δεδομένα της εποχής;

Σίγουρα παραμένει όμορφος ειδικά αν σας αρέσει το μινιμαλιστικό ύφος του. Όλο κι όλο που βλέπει κάποιος είναι το μενού το οποίο είναι αχνό για να μην ενοχλεί οπτικά, τα πλήκτρα πλοήγησης (προηγούμενη/επόμενη ιστοσελίδα). Απο κάτω βρίσκεται η γραμμή πλοήγησης μέσα στην οποία υπάρχουν τα "πλήκτρα" για σήμανση της τρέχουσας ιστοσελίδας στα "αγαπημένα", για επαναφόρτωσή της καθώς και το βελάκι για να πάμε απευθείας σε κάποια απο τις παλιότερες τοποθεσίες που επισκεφτήκαμε. Το πεδίο της μηχανής αναζήτησης βρίσκεται ακριβώς δεξιά και το πλήκτρο για την "home page" παραδίπλα.

Όσον αφορά την πρακτικότητα τα πράγματα είναι στα ίδια γνώριμα παλαιότερα επίπεδα. Μου άρεσε που το "πλήκτρο" ανανέωσης της ιστοσελίδας είναι μέσα στη γραμμή πλοήγησης γιατί συνήθως το ψάχνω σε όλη την οθόνη. Απο εκεί και πέρα τα μενού είναι κατατοπιστικότατα και δεν θα χρειαστεί να ψάξετε ιδιαίτερα για κάτι. Όσοι έχουμε κατεβάσει και εγκαταστήσει κάποια plugins ο browser μας ενημερώνει για την παρουσία τους και κατά πόσο μπορούμε να τα περάσουμε στην νέα έκδοση. Μπορούμε να δημιουργήσουμε καρτέλες με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε συχνότερα (π.χ. mail service) έτσι ώστε να τις έχουμε άμεσα προσβάσιμες!

Στον τομέα της ταχύτητας δεν παρατήρησα καθυστερήσεις στο φόρτωμα των ιστοσελίδων. Το αντίθετο θα έλεγα. Φορτώνουν γρήγορα και απροβλημάτιστα χωρίς να δημιουργούν εκνευρισμό στον κατά τα άλλα πράο και ανυποψίαστο χρήστη ο οποίος το μόνο που θέλει είναι να συνεχίσει να είναι πράος όσο βολτάρει στο Διαδίκτυο.
Τέλειο; Την εικόνα την πήρα απο εδώ...

Στο κομμάτι της ασφάλειας πέρα απο το να μας δείχνει πάνω αριστερά αν είμαστε σε ασφαλές ή όχι περιβάλλον, μας δίνει τη δυνατότητα να δηλώσουμε σε ποιές σελίδες δεν θέλουμε να παρακολουθούνται οι επισκέψεις μας και έτσι να μην μπορούν να μαζεύουν στατιστικά για διαφημιστικούς λόγους. Μας δίνει ακόμα και τη δυνατότητα απαγόρευσης της απομνημόνευσης μιας ιστοσελίδας αν μετανιώσαμε που την επισκεφτήκαμε! Διαθέτει γονικό έλεγχο, προστασία απο phising επιθέσεις και άλλα πολλά.

Φυσικά δεν είναι δυνατό να τα αναλύσω όλα ή να τα αναφέρω όλα. Μπορείτε να δείτε ό,τι σας ενδιαφέρει σε αυτήν την ιστοσελίδα και να τον κατεβάσετε απο εκεί. Μου άρεσε πάρα πολύ και μπορεί να αντικαταστήσω τον Chrome που χρησιμοποιώ μέχρι τώρα ο οποίος στην τελευταία του έκδοση (17 κάτι) μου έχει σπάσει τα νεύρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου