Witcher III

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Bitfenix Shinobi - Παρουσίαση.

Μιας και χθες σας πρότεινα ένα τροφοδοτικό είπα σήμερα να σας προτείνω ένα κουτί για να το βάλετε μέσα. Η πρότασή μου κινείται με βάση τα ίδια κριτήρια που είχα για το τροφοδοτικό. Στην περίπτωση του κουτιού είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα κατασκευής με σχετικά χαμηλό κόστος, ευκολία εγκατάστασης συσκευών, εργονομία και επεκτασιμότητα.

Την Bitfenix δεν τη γνώριζα μέχρι που είδα το Colossus. Ένα κουτί το οποίο απευθυνόταν σε ανθρώπους με υψηλότερες απαιτήσεις. Το είχαμε δει και μαζί στην παρουσίαση κουτιών αξίας 100 - 200 ευρώ που είχα κάνει παλιότερα. Ήταν το μοναδικό της μοντέλο εκείνη τη στιγμή στην αγορά και απο τότε έχω δει μερικά ακόμα. Έτσι φτάνουμε στο Shinobi.

Ναι! Ναι! ΝΑΙ! Το έπαιζα σε Amstrad PC 1640DD με CPU
8088 στα 16MHz!
Όσοι παλιοί θα θυμάστε οτι το Shinobi είχε ουρές απο κόσμο μπροστά του στα ουφάδικα είτε για να το παίξουν είτε για να δουν αυτούς που παίζανε και είχε να κάνει με έναν νίντζα που καθάριζε ό,τι έβρισκε μπροστά του. Στην περίπτωση της Bitfenix έχουμε να κάνουμε με ένα κουτί το οποίο απευθύνεται στο μεσαίο στρώμα καταναλωτών και προσφέρει πάρα πολλά για την τιμή του. Βγαίνει σε δύο εκδόσεις : με πλαϊνό παράθυρο και χωρίς. Θα σας πρότεινα το πρώτο...

Η εξωτερική εμφάνιση είναι υποκειμενική αλλά εμένα μου άρεσε το κουτί. Είναι λιτό αλλά όχι βαρετό (το ίδιο ισχύει για το δικό μου κουτί Coolermaster Cosmos) και το χρωματάκι του είναι πολύ ωραίο. Στα θετικά του συγκαταλέγεται το οτι στο ίδιο χρώμα είναι βαμμένο και το εσωτερικό. Απο εκεί και πέρα θα ήθελα το παράθυρο να καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια έτσι ώστε να φαίνονται όλα τα περιεχόμενα του κουτιού. Στο πάνω μέρος και μπροστά είναι τα κουμπιά ελέγχου και τέσσερις USB 2.0 θύρες.
Στο δωμάτιο κρύβονται τέσσερις νίντζα. Τους βλέπετε;

Το κουτί διαθέτει σύστημα για εγκατάσταση συσκευών χωρίς εργαλεία το οποίο είναι κάτι που έχουν όλα τα κουτιά που σέβονται τον εαυτό τους. Η θέση για το τροφοδοτικό είναι πίσω και χαμηλά. Αυτό είναι ένα καλοδεχούμενο χαρακτηριστικό και βοηθάει πολύ στην ευταξία του εσωτερικού του υπολογιστή μας. Βοηθάει επίσης και στην ομαλότερη ροή του αέρα μέσα στο κουτί. Επομένως καλό είναι να του δίνετε λίγη σημασία. Δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην εγκατάσταση των περισσοτέρων τροφοδοτικών που κυκλοφορούν στην αγορά καθώς υπάρχει πολύς χώρος μέσα για την τοποθέτησή τους και η βάση πληροί τις ATX προδιαγραφές. Τέλος, στο πίσω μέρος, υπάρχουν δύο τρύπες για να περνάνε οι σωλήνες του συστήματος υδρόψυξης.

Πολύ καλή δουλειά στο εσωτερικό. Ζηλεύω.
Όπως βλέπετε χωράει τα πάντα.
Θα σταθώ σε δύο ακόμα σημεία. Το πρώτο είναι οι οπές μέσα στο κουτί για τη δρομολόγηση των καλωδίων. Εξαιρετικό σαν χαρακτηριστικό καθώς βοηθάει στο να εξαφανίζουμε την "ασχήμια" των καλωδίων που κρέμονται ενώ ταυτόχρονα αφήνει χώρο στον αέρα για να κινείται. Υπάρχει επίσης μία ακόμα μεγάλη οπή για την εύκολη εγκατάσταση ψύκτρας στη μητρική χωρίς να απαιτείται η αποσύνδεσή της απο το κουτί. Το δεύτερο είναι τα φίλτρα αέρα που διαθέτει το κουτί στις θέσεις των ανεμιστήρων. Μπορεί να βαρεθείτε να με ακούτε αλλά εγώ δεν πρόκειται να βαρεθώ να το λέω : είναι πολύ μεγάλης σημασίας αυτά τα φίλτρα! Προστατεύουν τον υπολογιστή μας απο τη σκόνη η οποία με τον καιρό τείνει να τον κάνει χωματερή. Ένας καθαρός υπολογιστής είναι ένας υπολογιστής που δουλεύει καλά. Στο κουτί ενός φίλου που δεν είχε τέτοια φίλτρα (παντού) έφτιαξα αυτοσχέδια με σύρμα (σαν σίτα) και το αποτέλεσμα με δικαιώνει. Συνολικά μπορούμε να εγκαταστήσουμε επτά (!) ανεμιστήρες απο 92 mm έως 140 mm ανάλογα με τη θέση εκ των οποίων δύο των 120 mm συμπεριλαμβάνονται.
Κολλάτε και ένα δαγκωμένο μήλο πάνω στο σήμα της Bitfenix
και έχετε αυτομάτως... ένα Mac...

Συνεχίζοντας με το κουτί, μέσα θα βρείτε βίδες για εγκατάσταση κάποιων συσκευών, τα αυτοκόλλητα "ποδαράκια" του, οδηγίες χρήσης και κάποιες βάσεις για εγκατάσταση συσκευών. Συγκεκριμένα η μία αφορά εγκατάσταση συσκευής 2,5 ιντσών σε θέση 5,25 ιντσών και η άλλη αφορά συσκευή 3,5 ιντσών σε εξωτερική θέση συσκευής 5,25 ιντσών.
Μία απο τις βάσεις...

Συμπερασματικά, λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ αξιοπρεπές κουτί. Διαθέτει χώρο, ποιότητα κατασκευής, εξαιρετικά χαρακτηριστικά και η τιμή του ξεκινάει λίγο παραπάνω απο τα 55,00 ευρώ στη χώρα μας ανάλογα και το μοντέλο βέβαια. Δεν είναι τέλειο αλλά δεν υστερεί σε τίποτα απο ακριβότερα μοντέλα και αποτελεί μία αξιόπιστη λύση για όσους θέλουν ένα καλό κουτί με πλούσια χαρακτηριστικά σε χαμηλό κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου