Witcher III

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Cannon Fodder 3


Αν το όνομα αυτό δε σου λέει απολύτως τίποτα, μάλλον είσαι πολύ νέος (τυχερούλη). Όμως για εμάς τους σχετικά παλιούς, μας πάει πολλά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στην εποχή των Amiga, Atari, Amstrad και των πρώτων PC. Το Cannon Fodder ήτανε η δεύτερη μπορώ να πω επιτυχία της εταιρίας Sensible Software, η οποία είχε "βγάλει" το πολύ πετυχημένο Sensible Soccer!!! Ήτανε ο πρόγονος κατά κάποιο τρόπο των Dune, Red Alert και των μετέπειτα παιχνιδιών strategy/shoot em up. Το πρώτο παιχνίδι είχε βγει το 1993 και η συνέχεια του περίπου ένα χρόνο μετά. Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 10 χρόνια εως ότου η ρώσσικη εταιρεία Game Factory Interactive, κατόπιν συμφωνίας με την Codemasters, ανέλαβε να ξαναζωντανέψει τον θρύλικο τίτλο!


Στο Cannon Fodder 3, λοιπόν, καλείστε να ηγηθείτε ενός λόχου αρκετά αναλώσιμων στρατιωτών και να βγάλετε εις πέρας αρκετές "μπελαλίδικες" έως και απίθανες αντι-τρομοκρατικές αποστολές. Εχθρός δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος άλλα ένα μείγμα θα έλεγα διεθνών τρομοκρατών. Άλλοι "φέρνουνε" σε μουτζαχεντίν, άλλοι σε Τσετσένους και γενικά σε όποιον έχει βαφτιστεί "τρομοκράτης" στις μέρες μας. Ξεκινάτε με μια ομάδα 4 στρατιωτών, οι οποίοι έχουν τον βαθμό του δεκανέα και απο ένα όπλο ο καθένας. Όσο εξολοθρεύετε τρομοκράτες οι στρατιώτες σας ανεβαίνουν βαθμολογικά (για οικονομικά δε ξέρω αλλά λίγο χλωμό ειδικά τώρα με την κρίση). Ο βαθμός φαίνεται πάνω απο το κεφάλι του κάθε στρατιώτη για λίγο όταν ξεκινάτε την πίστα. Εκτός απο το όπλο, το οποίο είναι ένα AK-47, το γνωστό Kalashnikov (είπαμε Ρώσσοι το φτιάξανε το παιχνίδι), κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα "βρείτε" σε κιβώτια και άλλα πολεμοφόδια όπως χειροβομβίδες επιθετικές, κρότου - λάμψης, ηλεκτρομαγνητικού παλμού αλλά και medi-kit, αλεξίσφαιρα γιλέκα κ.α. Ο χειρισμός του είναι πάρα πολύ εύκολος και δεν άλλαξε καθολού, παρά του ότι πέρασαν και τόσα χρόνια. Αριστερό κλίκ πυροβολάς, δεξί κλικ δίνεις εντολή να κινηθούν τα "φαντάρια" στο σημείο που διάλεξες. Επίσης, εκτός απο το δεξί κλικ, μπορείς να κατευθύνεις την ομαδά με τα πλήκτρα ASDW που προσωπικά το βρίσκω πιο βολικό και πιο εθιστικό (μη ρωτάτε τον λόγο,έτσι την βρίσκω!!!).Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι οι Ρώσσοι το μόνο που άλλαξαν είναι τα γραφικά του, τα οποία έγιναν 3D και μια μικρή διαφορά στην "ενέργεια" του κάθε στρατιώτη. Στο παλιό "έτρωγε" μια αδέσποτη και πέθαινε ενώ στο καινούριο πεθαίνει αφού δεχθεί 3 σφαίρες.

Για τους νοσταλγούς των παλιών καλών εποχών θα το συνιστούσα ανεπιφύλαχτα. Όσο για τους νέους gamers θα έλεγα ότι είναι μια καλή λύση για να περάσει έυχαρίστα ο χρόνος σας, αν δε θέλετε να ταλαιπωρήσετε το μυαλό σας με παιχνίδια δύσκολα στο χειρισμό αλλά και στην πλοκή. Επίσης είναι αρκετά ελαφρύ παιχνίδι. Καταλαμβάνει 1gb στον δίσκο και απο γραφικά αρκείτε σε μια Geforce7800 ή ATI X1800.

Δύο φωτό απο το πρώτο παιχνίδι έτσι για να ξυπνήσουν οι αναμνήσεις!!!

Το παίχνιδι δεν κυκλοφόρησε στα ράφια των καταστημάτων γι'αυτό λοιπόν μπορείτε να το αγοράσετε μόνο σε ψηφιακή μορφή απο το Gamersgate.com στην τιμή των 25.99€

Cannon Fodder και τα μυαλά στο μίξερ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου