Witcher III

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Google Nexus 7 - Θέτει νέα στάνταρ στα tablets.

Τί πράγμα είναι αυτή η εταιρία; Παντού θέλει να χωθεί. Αυτό που ξεκίνησαν δύο πιτσιρικάδες για την πλάκα τους έχει εξελιχθεί σε ένα φαινόμενο της εποχής μας. Έναν κολοσσό τεχνολογίας ο οποίος μονίμως θέλει να ξεπερνάει τον εαυτό του. Μηχανή αναζήτησης, φυλλομετρητή, λειτουργικό σύστημα, κινητά, δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο ξεχνάω και τώρα ένα tablet.

Δεν το λες και δύσχρηστο. Μια χαρά μέγεθος έχει.
Και τί tablet! Με τα όλα του. Δηλαδή, σχεδόν με τα όλα του. Η Google φρόντισε να του δώσει κάποια πολύ δυνατά χαρακτηριστικά και παρέλειψε κάποια άλλα εξίσου σημαντικά. Συγκεκριμένα, η συσκευή διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Tegra 3 στα 1,3 GHz, δωδεκαπύρηνο (!!!!!) κύκλωμα επεξεργασίας γραφικών της nVidia και οθόνη 7 ιντσών με ανάλυση 1280x800 (HD) με multitouch. Στις ελλείψεις του συγκαταλέγονται η οπίσθια κάμερα (σιγά το πράμα δηλαδή), η USB 3.0 θύρα και η υποδοχή κάρτας SD για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου της συσκευής.

Ειδικά το τρίτο είναι πρόβλημα. Σκεφτείτε οτι η συσκευή θα βγαίνει σε δύο εκδόσεις : 8GB και 16GB χωρητικότητας. Η δεύτερη έκδοση είναι ανεκτή αλλά η πρώτη δεν φτάνει για τίποτα πέρα απο βασικές εργασίες. Ευτυχώς θα διαθέτουν και οι δύο εκδόσεις επιπλέον μνήμη συστήματος RAM μεγέθους 1 GB.

Το λειτουργικό που θα έχει θα είναι το Android 4.1 Jelly Bean το οποίο έρχεται με μικροβελτιώσεις σε διάφορα σημεία του. Εκεί που δόθηκε μεγαλύτερη προσοχή είναι το Google Now το οποίο είναι κάτι αντίστοιχο με το Siri της Apple και η αναγνώριση φωνής η οποία είναι βασικότατη λειτουργία για τέτοιες εφαρμογές.
Ναι, η εικόνα είναι απο το Nexus 7. Το Bladeslinger.

Σαν να μην έφταναν τα δυνατά χαρακτηριστικά της συσκευής, η Google επέλεξε να την πουλάει φθηνά. Οι τιμές για την αμερικάνικη αγορά θα είναι 199,00 και 249,00 δολάρια για τις δύο εκδόσεις του Nexus (8GB και 16GB αντίστοιχα). Υποθέτω οτι στη χώρα μας θα πωλείται κάπου εκεί κοντά (200,00 - 250,00 ευρώ) αρχικά.

Καλά βλέπετε, η ASUS θα το κατασκευάζει.
Σχεδιαστικά δεν είναι κάτι ρηξικέλευθο (είπαμε, έχουμε επίπεδο) αλλά και άσχημο δεν το λες. Κυριαρχεί το πλαστικό στην όλη κατασκευή χωρίς όμως να είναι κακό ποιοτικά ή κατασκευαστικά. Μία περίεργη επιλογή της σχεδιαστικής ομάδας της συσκευής είναι οτι επέλεξαν να βάλουν την υποδοχή για τα ακουστικά στο κάτω μέρος της. Αν το καλοσκεφτείς , έτσι δεν έχεις το καλώδιο να μπλέκεται πάνω στην οθόνη και κερδίζεις και λίγο παραπάνω μήκος.

Το βάρος της συσκευής δεν ξεπερνάει τα 340 γραμμάρια κάτι το οποίο το κάνει πολύ εύχρηστο και δεν κουράζει μετά απο πολύωρη χρήση. Η χωρητικότητα της μπαταρίας του είναι 4325 mAh και δίνει 9 ώρες αυτονομία για παρακολούθηση βίντεο ή 300 ώρες αναμονή. Υπεραρκετή δηλαδή.
Άλλο ένα παιχνίδι στο tablet. Το Dead Trigger.

Περιμένω να την δω απο κοντά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς είναι η πρώτη φορά που ένα τελευταίας τεχνολογίας tablet βγαίνει στην αγορά με τόσο χαμηλή τιμή. Θα κυκλοφορήσει στα μαγαζιά στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου