Witcher III

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Χαλαρά το καλοκαίρι

Όσοι μπαίνετε τακτικά στο blog θα προσέξατε μία... στασιμότητα τις τελευταίες μέρες. Πάει καιρός που ψάχνω τί να γράψω και δεν μπορώ να βρω κάποιο θέμα για να καλύψω με άρθρο. Πέρα απο κάποια μικρά νέα δεν έχω βρει κάτι άξιο ενδιαφέροντος. Ίσως να πρέπει να ανανεώσω τις πηγές μου.

Η εξέλιξή του έγινε με ατμομηχανές.
Αργά...

Στα μικρά νέα συγκαταλέγονται οι καθημερινές προσφορές που έκανε το Steam δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη του να ψηφίζουν ποιό παιχνίδι θέλουν (ανάμεσα απο τρία ομοειδή) και το επικρατέστερο έβγαινε στο σφυρί με έκπτωση ως 75%! Να και κάτι καλό απο το Steam. Το οποίο, εδώ που τα λέμε, έχει κάνει άλματα απο τότε που πρωτοξεκίνησε. Ήταν προβληματικό και εκνευριστικό. Βέβαια το DRM το κράτησε στα παιχνίδια του αλλά τουλάχιστον έπαψε να προκαλεί προβλήματα στους υπολογιστές μας.

Στη χειρότερη θα είναι "Good"... Σιγά... Ψαρώσαμε...
Ακόμα ένα μικρό νέο είναι η είσοδος της AMD στην αγορά των μνημών για υπολογιστές με δικές της μνήμες. Ναι, εκτός απο επεξεργαστές και κάρτες γραφικών θα προσφέρει και μνήμες DDR με δικό της λογότυπο επάνω. Αμφιλεγόμενη σαν κίνηση αν σκεφτεί κανείς οτι οι μνήμες είναι ήδη φθηνές και καλές. Θα πρέπει να προσφέρει ανταγωνιστικά προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές. Όμως ο (υγιής) ανταγωνισμός είναι ωφέλιμος για τους καταναλωτές οπότε παράπονο δεν έχουμε.

Κατά τα άλλα περιμένουμε καναδυό παιχνίδια να κυκλοφορήσουν τώρα στα κοντά. Το Darksiders II είναι το ένα εξ αυτών και είναι η συνέχεια του πολύ επιτυχημένου πρώτου μέρους. Πλέον καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας τις αποστολές του Death, του δεύτερου καβαλάρη εκ των τεσσάρων της Αποκαλύψεως, και κρίνοντας απο τα βίντεο που έχω δει θα είναι πολύ καλό.
Αναμένεται καλύτερο απο το πρώτο μέρος.

Καλό αναμένεται να είναι και το πολύπαθο Sleeping Dogs της Square Enix. Μετά απο αρκετά χρόνια ανάπτυξης, αλλαγές ονομάτων και εκδότριας εταιρίας (αρχικά θα το εξέδιδε η Activision) τελικά θα κυκλοφορήσει προς τα μέσα του Αυγούστου. Θα είναι ένα action παιχνίδι και ο χαρακτήρας του θα είναι open world. Θα εξελίσσεται στο Hong Kong και η ιστορία θα έχει να κάνει με την προσπάθεια της αστυνομίας να διεισδύσει με κρυφούς πράκτορες στις μαφιόζικες οργανώσεις (Triads) της πόλης.
Τελικά φαίνεται οτι θα κυκλοφορήσει.

Επιστρέφοντας στο hardware, και την AMD, έχουμε την κυκλοφορία των νέων APUs της. Να θυμίσω οτι είναι επεξεργαστές με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Η δεύτερη γενιά APUs της εταιρίας έρχεται με νεότερης γενιάς κυκλώματα γραφικών και καλύτερες γενικότερες επιδόσεις. Μόλις βρω κάποιο καλό συγκριτικό θα γράψω σχετικά.

Περιμένουμε να δούμε τη θεωρία στην πράξη.
Τέλος, ένα όχι και τόσο μικρό νέο, είναι η επερχόμενη γενιά επεξεργαστών της Intel. Δεν είναι τόσο οι επεξεργαστές αυτοί καθαυτοί, τα GHz στα οποία θα είναι χρονισμένοι, οι πυρήνες τους ή η μέθοδος λιθογραφίας τους που έχουν τόσο ενδιαφέρον όσο η τεχνολογία των transistors τους. Για πρώτη φορά θα έχουμε να κάνουμε με transistors τα οποία θα επικοινωνούν μεταξύ τους σε πάνω απο δύο διαστάσεις. Ναι, το 3D βρίσκει εφαρμογή και στην κατασκευή hardware. Είναι τόσο εντυπωσιακή η ιδέα/υλοποίηση/παρουσίαση της νέας αυτής τεχνολογίας που πραγματικά θα έχουμε να κάνουμε με κάτι ρηξικέλευθο. Κάτι το οποίο θα βάλει τον ανταγωνισμό της Intel (γκουχ, γκουχ, AMD, γκουχ) με την πλάτη στον τοίχο. Μένει να δούμε τα αποτελέσματα της νέας γενιάς επεξεργαστών της Intel σε επίπεδο επιδόσεων στην πράξη για να δούμε κατά πόσο ισχύουν τα όσα μας υπόσχεται.

Κατά τα άλλα ησυχία. Καλοκαιράκι. Πολλοί απο εσάς θα βρίσκονται ήδη σε διακοπές χαλαρώνοντας και ξεφεύγοντας απο την πραγματικότητα. Όχι οτι απαραίτητα θα παραθερίζετε. Μην ξεχνάμε οτι η κρίση καλά κρατεί στη χώρα μας. Μπορεί όμως να πήγατε σε κάποιους φίλους, συγγενείς ή γνωστούς για λίγες μέρες. Όπως και να'χει καλοκαίρι είναι. Κάντε κάνα μπάνιο και χαλαρώστε γιατί ο χειμώνας θα είναι δύσκολος.

Εμείς εδώ θα συνεχίσουμε χαλαρά με τις αναρτήσεις στο blog για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Καλά να περνάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου