Witcher III

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

iPad Mini - Αγάπη μου συρρίκνωσα το iPad2!

Πρέπει να έχω χρησιμοποιήσει ξανά την παραπάνω φράση σε παλιότερο κείμενό μου αλλά ταίριαζε τόσο καλά εδώ που μου στάθηκε αδύνατο να αντισταθώ! Η νέα, εδώ και καιρό φημολογούμενη, συσκευή της Apple παρουσιάστηκε επίσημα και αναμένεται να κάνει ακόμα πιό έντονο τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των mini tablets.

Το νέο μοντέλο διαφοροποιείται σε σχέση με τα υπόλοιπα Android(ή - χα, έκανα λογοπαίγνιο) στο μέγεθος της οθόνης του καθώς έxει μία παραπάνω ίντσα προσφέροντάς μας μεγαλύτερο οπτικό πεδίο. Η ανάλυσή της δεν είναι κάτι επαναστατικό για τα σημερινά δεδομένα καθώς είναι 1024x768 (ακριβώς ίδια με του iPad2) αλλά έχει καλύτερη ευκρίνεια καθώς είναι δύο ίντσες μικρότερη (163dpi vs 148dpi). Το θετικό είναι οτι θα μπορεί να τρέχει όλες τις εφαρμογές που δεν είναι αποκλειστικά φτιαγμένες για τις οθόνες Retina.
Τα διαθέσιμα μοντέλα συνδυαστικά.
16, 32 και 64 GB οι χωρητικότητες των τριών μοντέλων, ο επεξεργαστής είναι ο γνωστός... άγνωστος Α5 (ίδιος με το iPad2), 308gr το βάρος του, 10 ώρες διάρκεια μπαταρίας και 5MP η οπίσθια κάμερα. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν τα Wi-Fi μοντέλα και τα 3G/LTE με τα δεύτερα να είναι περίπου 100 λίρες Αγγλίας ακριβότερα απο τα αντίστοιχης χωρητικότητας Wi-Fi. Η οπίσθια κάμερα μπορεί να καταγράψει Full HD video (1080p) ενώ η εμπρόσθια, η οποία έχει ανάλυση 1,2MP, μπορεί να καταγράψει απλό HD video (720p).

Κατασκευαστικά η συσκευή δεν ξεφεύγει απο τα γνωστά στάνταρ της Apple. Η πλάτη της είναι απο αλουμίνιο δίνοντας μία πιό στιβαρή αίσθηση ενώ έχει αντικατασταθεί η παλαιότερη 30-pin υποδοχή απο την καινούρια Lightning η οποία πρωτοεμφανίστηκε με το iPhone 5 πριν λίγο καιρό. Αυτό σημαίνει οτι θα χρειαστείτε τον προσαρμογέα (ο οποίος πωλείται χωριστά φυσικά) αν θέλετε να τη συνδέσετε σε κάποιο παλαιότερο dock π.χ.
Για να υπάρχει σύγκριση μεγεθών...
Η αλήθεια είναι οτι η συσκευή φαίνεται ενδιαφέρουσα. Υπάρχουν, βέβαια, κάποια σοβαρά μειονεκτήματα τα οποία αν είχαν αποφευχθεί θα μιλούσαμε για μία καταπληκτική συσκευή. Πρώτον, ο επεξεργαστής είναι ο Α5 και όχι ο ολοκαίνουριος Α6. Δεύτερον, η ανάλυση της οθόνης είναι απλά ανεκτή. Τέταρτον, εξακολουθεί η Apple να μην δίνει δυνατότητα προσθήκης κάρτας μνήμης για επέκταση της χωρητικότητας των συσκευών της. Πέμπτον, είναι φθηνό για Apple iPad (έστω και Mini) αλλά είναι πολύ ακριβό αναλογικά με τον ανταγωνισμό του.

Απο την παρουσίαση της συσκευής.
Απο την άλλη έχει και πολλά θετικά σαν συσκευή. Πολύς ήταν ο κόσμος που ήθελε ένα iPad αλλά λόγω κόστους δεν αγόραζε κάποιο απο τα μεγάλα μοντέλα. Έχει μία παραπάνω ίντσα στην οθόνη της, πράγμα που την καθιστά πιό εργονομική. Έχει μεγάλη διάρκεια μπαταρίας δίνοντας τη δυνατότητα στον κάτοχό της να τη δουλεύει απρόσκοπτα όλη την ημέρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση. Τέλος, φέρει το όνομα της Apple και τη συμβατότητα με όλες τις συσκευές της και τα προγράμματά της. Αυτό, σε συνδυασμό με το κόστος της, θα την καταστήσει πρώτης τάξεως επιλογή για όσους χρειάζονται μία τέτοια συσκευή.

Εγώ λέω να περιμένω λίγο μην την πατήσω όπως έγινε με το New iPad...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου