Witcher III

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν το 2013 - μέρος πρώτο

Θα ξεκινήσω γράφοντας οτι λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, τόσο εργασιακών όσο και προσωπικών, έχω μειώσει πάρα πολύ τις αναρτήσεις που κάνω με αποτέλεσμα το blog να φαίνεται ανενεργό για πολλές μέρες. Ελπίζω σύντομα να βρω παραπάνω χρόνο έτσι ώστε να το ενημερώνω πιό τακτικά.

Σήμερα θα δούμε αρκετές αξιόλογες κυκλοφορίες παιχνιδιών που περιμένουμε για το νέο έτος τα οποία θα ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες. Κάποια θα μας επαληθεύσουν και κάποια θα μας διαψεύσουν. Το σίγουρο είναι οτι θα δούμε τίτλους οι οποίοι ανήκουν σε μεγάλες σειρές αλλά και τίτλους οι οποίοι κάνουν παρθενική εμφάνιση. Φυσικά θα υπάρξουν και ανακοινώσεις - εκπλήξεις μέσα στη χρονιά καθώς πολλές εταιρίες δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους απο νωρίς.

Ο πρώτος μεγάλος τίτλος της χρονιάς είναι το νέο επεισόδιο του Devil may Cry. Action παιχνίδι με πολλές μάχες, επικά bosses και ωραίο σενάριο, έχει όλα τα εχέγγυα για να γίνει επιτυχία. Εξάλλου η σειρά στο παρελθόν έχει δώσει πολλά διαμάντια. Το περιμένουμε στις 25 Ιανουαρίου του 2013.

Το επόμενο παιχνίδι είναι λίγο ασυνήθιστο αλλά ταυτόχρονα πολύ ενδιαφέρον. Ονομάζεται The Cave και ανήκει στην κατηγορία των sidescrolling platform παιχνιδιών. Αφηγείται την ιστορία επτά (οκτώ στην ουσία) χαρακτήρων οι οποίοι πρέπει να διασχίσουν μία απίστευτη σπηλιά με πολλά εμπόδια, γρίφους και αντιπάλους για να φτάσουν στο τέλος της έτσι ώστε να βρει ο καθένας τους αυτό που επιθυμεί. Πιστεύω οτι θα είναι απο τους πολύ αξιόλογους τίτλους στην κατηγορία του και θα το μάθουμε αυτό κάποια στιγμή τον Ιανουάριο του 2013.

Περνώντας στον Φεβρουάριο συναντάμε το Dead Space 3. Το προηγούμενο επεισόδιο ήταν πράγματι καταπληκτικό και το επόμενο πιστεύω οτι δεν θα υπολείπεται σε τίποτα. Στα κύρια χαρακτηριστικά του ανήκουν τόσο ο δεύτερος χαρακτήρας που θα μας συντροφεύει (μέσω internet co - op) όσο και το ήδη γνώριμο στοιχείο τρόμου. Κυκλοφορεί στις 5 Φεβρουαρίου.

Μέσα στον ίδιο μήνα περιμένουμε άλλο ένα εξαιρετικό shooter το οποίο έθεσε πολύ υψηλά στάνταρ όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Το τρίτο επεισόδιο του Crysis έρχεται στις 19 του μήνα και αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αίσθηση με την απεικόνιση του κόσμου στον οποίο θα διαδραματίζεται. Θα είναι επίσης, κατά τα λεγόμενα της Crytek, το τελευταίο παιχνίδι που κυκλοφορεί η εταιρία επί πληρωμή. Μελλοντικά θα ακολουθήσει το free to play μοντέλο.

Simcity! Επί τέλους επιστρέφει απο την Maxis! Είναι το παιχνίδι που εγγυημένα θα εξαφανίσει κάθε κοινωνική συναναστροφή όσων ασχολούνται με το είδος των financial strategy. Νέα μηχανή γραφικών, βελτιωμένοι αλγόριθμοι για το ίδιο το παιχνίδι και η σφραγίδα της Maxis είναι όσα χρειάζεται να πω. Ξαφνικά η 5η Μαρτίου φαντάζει πολύ μακριά.

Φαίνεται οτι ο Μάρτιος είναι ο μήνας της στρατηγικής καθώς λίγο μετά το Simcity κυκλοφορεί το δεύτερο επεισόδιο του Starcraft II, το Heart of the Swarm. Νομίζω οτι γενικότερα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς έχει αφήσει την δική του ιστορία στο χώρο του. Θέλω πάρα πολύ να μάθω το σενάριο του νέου επεισοδίου γιατί είμαι περίεργος να δω πώς θα καταφέρουν να συνδέσουν την νέα Kerrigan με τους Zerg. Η 12η Μαρτίου φαντάζει ακόμα πιό μακριά!

Ο Μάρτης έχει ακόμα μία μεγάλη κυκλοφορία. Το Bioshock Infinite είναι το τρίτο μέρος της σειράς και έρχεται να επουλώσει το (ελαφρώς) πληγωμένο γόητρό της απο το δεύτερο μέρος της. Εδώ που τα λέμε δεν ήταν κακό. Απλά δεν ήταν τόσο καλό όσο το περίμεναν οι φαν της σειράς. Στις 26 Μαρτίου θα μάθουμε.

Το επόμενο παιχνίδι δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά το περιμένουμε κάποια στιγμή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. Το νέο Tomb Raider έρχεται για να κάνει επανεκκίνηση στη σειρά και να μας δείξει απο πού ξεκίνησε η Lara Croft και πώς έγινε αυτό που όλοι πλέον ξέρουμε. Το περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πέρα απο το action στοιχείο του, ο τίτλος δίνει για πρώτη φορά στη Lara στοιχεία RPG. Θα μπορεί να ξεκλειδώνει και να αναβαθμίζει τόσο τα όπλα της όσο και τα χαρακτηριστικά της. Είμαι σίγουρος οτι θα είναι απο τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς.

Θα κλείσω το πρώτο μέρος του αφιερώματος με ακόμα έναν πολύ "δυνατό" τίτλο. Το Metro Last Light θα έρθει επίσης στο πρώτο τρίμηνο του 2013 και είναι η άμεση συνέχεια του Metro 2033. Κατά συνέπεια διαδραματίζεται στον ίδιο κατεστραμμένο απο πυρηνικό όλεθρο κόσμο κρατώντας όλα τα horror στοιχεία του. Η κυκλοφορία του αρχικά είχε οριστεί για τις 2 Φεβρουαρίου αλλά τελικά αλλάχτηκε στο πιό αόριστο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Αυτά για την ώρα. Τα υπόλοιπα παιχνίδια που θα δούμε στο επόμενο αφιέρωμα έχουν πιό αόριστες ημερομηνίες κυκλοφορίας αλλά κάποια απο αυτά θα είναι απο τα πιό αναμενόμενα για το νέο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου