Witcher III

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

EPSON XP-600/XP-700 review

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους μας. Αφού αυτό είναι το πρώτο κείμενο για το 2013 θα το ανοίξω με ευχές. Η πρώτη και κύρια είναι να είμαστε όλοι γεροί, υγιείς και ευτυχισμένοι. Μακάρι το νέο έτος να είναι καλύτερο απο το προηγούμενο (πόσο πιό χάλια να είναι πια;) και να φέρει λύσεις στα προβλήματα όλων μας.

Σήμερα θα δούμε ένα πολυμηχάνημα της EPSON και πιό συγκεκριμένα το XP-700 καθώς και το μικρότερο αδελφάκι του το XP-600. Μετά την αναβάθμιση που έκανα σε Windows8 Pro ανακάλυψα οτι οι drivers του εκτυπωτή μου πλέον δεν συνεργάζονταν με το νέο λειτουργικό. Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο εκτυπωτής που είχα ήταν 10ετίας και ήδη απο τα Windows7 οι drivers που είχε ήταν κάποιου άλλου μοντέλου αλλά συμβατοί. Έτσι λοιπόν, παρότι ο εκτυπωτής μου ήταν πλήρως λειτουργικός και πολύ καλό μοντέλο (για την εποχή του αλλά και σήμερα) αναγκάστηκα να τον αντικαταστήσω. Με την ευκαιρία ξεφορτώθηκα και ένα παλιό scanner που είχα! Πήρα την απόφαση να τα αντικαταστήσω με ένα πολυμηχάνημα.

Μολονότι είμαι γενικά αντίθετος με τις λύσεις 3-σε-1, λόγω του οτι αν χαλάσει π.χ. το scanner αναγκάζεσαι να μείνεις και χωρίς εκτυπωτή μέχρι να επισκευαστεί, πρέπει να αναγνωρίσω οτι τα πολυμηχανήματα έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ. Τόσο οι δυνατότητες όσο και η αξιοπιστία τους δεν έχουν καμία σχέση με τις πρώτες συσκευές που είχαν κυκλοφορήσει. Έτσι η πιθανότητα ελαττωματικής συσκευής δεν διαφέρει πολύ απο οποιαδήποτε άλλη.

Έψαξα αρκετά στο Διαδίκτυο μέχρι να καταλήξω κάπου. Η αλήθεια είναι οτι αγόρασα το XP-700 της EPSON επειδή το κατάστημα απο το οποίο το προμηθεύτηκα δεν είχε ετοιμοπαράδοτο κάποιο άλλο απο τα μοντέλα άλλων εταιριών που είχα καταλήξει. Είναι η πρώτη φορά που αγοράζω προϊόν της συγκεκριμένης εταιρίας και είμαι περίεργος να δω πώς θα τα πάει.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, έχουμε και λέμε :


 • Ανάλυση εκτύπωσης 5760x1440.
 • Ανάλυση σάρωσης 2400x4800.
 • Ταχύτητα εκτύπωσης : 32 σελίδες το λεπτό τόσο σε ασπρόμαυρη όσο και σε έγχρωμη εκτύπωση (ονομαστικά).
 • Πέντε δοχεία μελάνης (Μαύρο, φωτογραφικό μαύρο, κυανό, ματζέντα και κίτρινο).
 • Μερικές απο τις υποστηριζόμενες διαστάσεις σελίδων : Α4, Α5, Α6, Β5, C6 (φάκελος), DL (φάκελος), No. 10 (φάκελος).
 • Αυτόματη εκτύπωσης διπλής όψης.
 • Χωρητικότητα δίσκου χαρτιού : 100 σελίδες.
 • Εκτύπωση απευθείας σε CD/DVD.
 • Θύρα σύνδεσης καρτών μνήμης (σχεδόν όλα τα είδη).
Στα πιό "εφετζίδικα" χαρακτηριστικά ανήκει η έγχρωμη touch οθόνη 8,8 εκατοστών η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε πλήρως το μηχάνημα χωρίς να είναι ανοικτός ο υπολογιστής μας όπως επίσης και το "πορτάκι" της οθόνης το οποίο σηκώνεται για να βγει απο μέσα ο δίσκος πάνω στον οποίο πέφτουν οι εκτυπωμένες σελίδες. Επειδή η συσκευή διαθέτει κεραία ασύρματου δικτύου μπορεί να συνδεθεί σε αυτήν οποιοδήποτε smartphone, tablet ή laptop και να τυπώσει απευθείας ό,τι θέλει. Φυσικά διαθέτει και θύρα Ethernet για ενσύρματη σύνδεση σε δίκτυο αλλά και θύρα USB 2.0 για απευθείας σύνδεση σε προσωπικό υπολογιστή. Διαθέτει δεύτερη τροφοδοσία χαρτιού στην "πλάτη" με μεγαλύτερη χωρητικότητα για ευκολότερη πρόσβαση.

Η κάθε εταιρία διαφημίζει τις τεχνολογίες της για να δείξει στους καταναλωτές οτι διαθέτει τόσο την καλύτερη ποιότητα εκτύπωσης όσο και την οικονομικότερη. Η EPSON στο συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιεί κεφαλές τεχνολογίας Micro Piezo και μελάνια τεχνολογίας Claria. Οι κεφαλές έχουν απο 360 ακροφύσια για τα δύο μαύρα χρώματα (κανονικό και φωτογραφικό) ενώ για τα υπόλοιπα τρία έχουν απο 180. Τα πέντε μελανοδοχεία συμβάλλουν στην οικονομία των χρωμάτων κατά την εκτύπωση ενώ, όπως όλοι, ο εκτυπωτής μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε οι default επιλογές του να είναι όσο πιό οικονομικές γίνεται (σας το συνιστώ για όλες τις εκτυπώσεις εκτός των φωτογραφιών).

Τη συσκευή την έχω λίγες μέρες και δεν έχω εντοπίσει κάτι μεμπτό στη λειτουργία της. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος τόσο απο τη λειτουργικότητα όσο και απο την απόδοσή της. Είναι γρήγορη τόσο στην εκτύπωση όσο και στη σάρωση. Η ποιότητα και η ευκρίνεια των εκτυπώσεων είναι κορυφαίες αλλά, όπως σε όλους τους εκτυπωτές, στην περίπτωση των φωτογραφιών θα πρέπει να είστε υπομονετικοί για το στέγνωμα. Βρήκα πάρα πολύ θετικό το γεγονός οτι όλα τα μενού στην touch οθόνη είναι και στα Ελληνικά. Η εγκατάσταση του XP-700 έγινε πάρα πολύ εύκολα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ενώ το μόνο που χρειάζεται λίγη παραπάνω προσπάθεια είναι η ρύθμισή του για να βρίσκει και να συνδέεται αυτόματα στο ασύρματο δίκτυο του σπιτιού ή του γραφείου μας. Θετικό είναι και το οτι ενημερώνεται αυτόματα το firmware της συσκευής μόλις συνδεθεί στο Διαδίκτυο (παίρνει λίγη ώρα σαν διαδικασία και είναι η μόνη περίπλοκη).
Το XP-600. Το σίγουρο είναι οτι κάνει δαχτυλιές!
Το XP-600 είναι το μικρότερο, αδελφό μοντέλο. Έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά χωρίς καμία διαφορά με μόνη εξαίρεση την οθόνη. Η δική του είναι επίσης έγχρωμη αλλά μικρότερη (6,3 εκατοστά) και δεν είναι touch. Αυτή η διαφορά έχει σαν αποτέλεσμα το XP-600 να στοιχίζει 30,00 ευρώ περίπου λιγότερα απο το XP-700 (123,00 περίπου έναντι 156,00 περίπου χωρίς μεταφορικά). Όσοι λοιπόν δεν ενδιαφέρεστε για οθόνη αφής μπορείτε σαφώς να το προτιμήσετε.

Κάτι τελευταίο για τη συσκευασία του XP-700. Πέραν των εγχειριδίων και του λογισμικού που περιέχονται στο κουτί, θα βρείτε και τα πέντε μελανοδοχεία. Παρόλο που ο πωλητής όταν τον ρώτησα μου απάντησε οτι πρόκειται για "demo" δοχεία με λίγο περιεχόμενο, μέχρι στιγμής η απεικονιζόμενη στάθμη τους δείχνει οτι είναι πλήρως γεμάτα ακόμα και μετά απο όσες εκτυπώσεις έκανα. Επιφυλάσσομαι να ενημερώσω το κείμενο αν όντως είναι demo τα δοχεία. Η επίσημη ιστοσελίδα του XP-700 είναι εδώ και του XP-600 εδώ.

2 σχόλια:

 1. Φιλαράκι έχω εδώ και 2 χρόνια τον Epson Stylus Photo PX720WD. Τα έβγαλε τα λεφτά του με το παραπάνω αλλά θέλω να πάρω ένα μηχάνημα τεχνολογικά πιο εξελιγμένο και μικρότερο, έχω καταλήξει στο XP-700, πραγματικά νομίζεις ότι αξίζει; Με ενδιαφέρει κυρίως να εκτυπώνω φωτογραφίες σε φωτογραφικό χαρτί Epson Ultra Glossy 13X18 αλλά και να κάνω πολλές γενικές εκτυπώσεις κειμένου σε Α4 και ειδικά duplex. Δεν σου έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα ο XP-700;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα ενδιαφέρε και μενα για να εκτυπώνω φωτογραφίες σε φωτογραφικό χαρτί Epson Ultra Glossy 13X18
  τι λεει αξιζει ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή